100. futamán kettős pontszerző a Force India

diresta

 

A Sahara Force India csapat a hétvégén századszor állt rajthoz, és emlékezetesen jó versenyt akartak összehozni. Szerintem sikerült is nekik. Paul di Resta a tizenhetedik helyről rajtolva a hetedik helyen végzett, ez előtte csak igazán nagy pilótáknak sikerült, komoly teljesítményelőnnyel. A Force India viszont nem tekinthető a mezőny leggyorsabb autójának. A siker kulcsa az volt, hogy a közepes gumin képes volt di Resta 56 kört teljesíteni. Csapattársa Adrian Sutil is izgalmas versenyt futott, egyszer megpördült, egyszer hátulról neki mentek, és még egy büntetést is összeszedett, a kék zászló figyelmen kívül hagyása miatt, és még így is a pontszerző tizedik helyen végzett. Elégedett lehet a csapat, az autó teljesítményével.

 

Paul di Resta:

 

“Tizenhetedik helyről rajtolva a hetedik helyen befejezni a versenyt egy pompás eredmény és kiváló munka a csapat részéről. Nem tudtam pénteken hosszú etapot menni, ezért nem volt információnk a gumik képességéről, így extra örömöt okoz, hogy ennyire sokat kibírtak a közepes abroncsok és végig tudtam menni a versenyen egy kiállással. Szintén jóleső érzés, hogy ilyen erős eredményt értünk el, a szombati nehéz időmérő után. A gumik sokáig bírták, a köridők versenyképesek voltak és a csapat azt mondta, én dönthetem el, mikor akarok kiállni kereket cserélni. Amint éreztem, hogy már nem olyan jók a gumik, egyből bejöttem. Aztán már csak az volt a dolgom, hogy vigyázzak a szuperlágy abroncsokra az utolsó körökig.”

 

sutil

Adrian Sutil:

“Eléggé kalandos volt a futam, ezért jó, hogy legalább egy pontot tudtam szerezni, azok után ami történt. Megpördültem, amikor próbáltam megelőzni Bottast, ez néhány pozícióba került és szerencsés voltam, hogy senki nem ütközött nekem, amikor a pálya közepén voltam. Visszaestem, és a versenyzők nagyon együtt voltak akkor is, amikor Maldonado hátulról belém jött, ezért megsérült a hátsó szárnyam. Ennek ellenére az áthajtásos büntetésig a nyolcadik helyen haladtam. Nem gondolom, hogy igazságos büntetés volt, mert nagyon sok pilótát kellett elengednem ma, és néha eltartott egy vagy két körig; egy ilyen pályán ez természetes. A büntetéssel két helyet és három pontot vesztettem.”

 

Robert Fernley a Force India helyettes csapatfőnöke:

 

“A 100. versenyünkön nagyszerű mindkét pilótánkat az első tízben látni. Ezzel 51 pontunk van, és megerősítettük ötödik helyünket a bajnokságban. Paul megmutatta harcos hozzáállását, egy figyelemreméltó vezetéssel, amivel a hetedik helyen végzett és csak egyszer állt ki. A kocsi sebessége jó volt, és Paul rendkívül jól spórolt a közepes gumikkal. Szerintem senki nem gondolta, hogy 56 kör belefér ezekbe a gumikba, de ő megcsinálta. Adrian délutánja sokkal eseménydúsabb volt, de csalódást keltő a büntetése, amit az utolsó körökben kapott, ez olyasmi, amit felül kell vizsgálnunk. Összességében azt gondolom, hogy elégedettnek kell lennünk a kihívást jelentő hétvége végeredményével. Az autó még most is versenyképes és remélhetőleg a következő futamra, Silverstone-ra is az lesz, ami a hónap végén kerül megrendezésre.”

Sophie