2010 óta tartó sozozat szakadt meg a Ferrarinál

ferrari

 

A 2010-es Brit Nagydíj óta először fordult elő, hogy a Ferrari egyik pilótája sem szerezett pontot. A spanyol világbajnok Fernando Alonso elektronikai probléma miatt az ötödik helyről állt ki, a csapat másik pilótája, Kimi Räikkönen pedig beállítási gondok miatt egyre hátrébb csúszott, és végül a tizenkettedik pozícióban intették le. Ez nagy hátrány, mert a csapat célja, a konstruktőri harmadik hely, amelyhez jelenleg 23 pont hiányzik. Ezért a következő versenyeken még fejlődni szeretnének.

 

Fernando Alonso:

 

„Nagyon csalódást keltő, hogy elszalasztottuk a lehetőséget a vasárnapi versenyen. Mivel a bajnoki cím sorsába nem szólhatunk bele, ezért kockáztathattam volna, és talán a dobogót is elérhettem volna. Még mindig nem tudom mi okozta a szerencsétlen technikai problémát. Hírtelen elszállt az elektronika. A maradék négy versenyen a cél, hogy minél több pontot gyűjtsünk, mert még mindig szeretnénk megszerezni a világbajnoki harmadik helyet a konstruktőrök versenyében. Ebből a szempontból jól jön, hogy a motor keveset ment ma, így nem kell új energiaforrást felhasználni, és nem kell a boxutcából rajtolni.

Az egyetlen legfontosabb hír, amit mindannyian várunk természetesen Jules Bianchihoz kapcsolódik. Remélem nagyon hamar jó híreket hallunk róla.”

 

Kimi Räikkönen:

„Összességében nagyon elkeserítő hétvégén vagyunk túl. Az első naptól kezdve beállítási problémáink voltak és a versenyen sem tudtam úgy autózni, mint szerettem volna. A biztonsági autó utáni rajtot követően a pálya állapota elég kegyetlen volt és a látási viszonyok is rosszak voltak, de az autó vezethetősége rendben volt. Aztán, amikor az eső alábbhagyott felraktuk az intermedier abroncsokat, de néhány kör után túlságosan lehűltek és az autó eleje elkezdett rendetlenkedni, ezért lelassultam. Most megpróbáljuk minél gyorsabban kijavítani a problémát és célunk, hogy fejlődjünk, már a következő versenyen is előrébb akarunk lépni. A legfontosabb most mégis az, hogy Jules Bianchiról jó híreket halljunk. Remélem hamarosan kapunk ilyet.”

 Sophie