A boxban is a Red Bull a leggyorsabb

pit

 

A Red Bull Racing csapat a 2013-as év felénél nem csak az egyéni és a konstruktőri tabella élén áll, hanem a csapat nevéhez fűződik a leggyorsabb kerékcsere is, és ha az átlagot tekintjük, akkor is ők vannak az élen.

 

A német Auto Motor und Sport jelentése szerint Sebastian Vettel és Mark Webber átlagos kerékcseréje ebben az évben mindössze 2,83 másodperc.

 

„A tavalyi év felénél még átlagosan három tized másodperccel gyorsabbak voltunk –nyilatkozta a McLaren sportigazgatója Sam Michael. – De idén már fordított a helyzet.”

 

2013-ban a kerékcserék gyorsaságának tekintetében a Ferrari áll a második helyen 2,9 másodperces átlaggal, őket követi a Mercedes 3,06 szekundummal. Az eddigi leggyorsabb kerékcsere az idei esztendőben Mark Webber nevéhez kötődik, akinek 2,05 másodperc alatt sikerült lecserélni a kerekeit Malajziában. A Mercedesnél azonban úgy vélik, ennél sokkal rövidebb idő is elég.

 

„A Nürburgringen a boxkiállás gyakorlása közben sikerült 1,6 másodperc alatt lecserélnünk a kerekeket – mondta a Mercedes sportigazgatója Ron Meadows, majd hozzátette. – De természetesen a gyakorlások alkalmával nincs akkora feszültség, mint egy éles verseny során.”

 

A kerékcserék időtartama a jövőben tehát még tovább csökkenhet. Ha valamelyik csapat előrébb tud lépni e tekintetben, akkor akár jelentős előnyre is szert tehetnek.

Sophie