A Ferrarinál még nem tudják, hol is állnak pontosan

ferrari

A magyar idő szerint péntek reggeli szabadedzésekkel kezdetét vette a 2014-es Forma 1-es szezon. A téli tesztek után most élesben megy a játék.

Az első edzést Fernando Alonso nyerte, csapattársa, Kimi Räikkönen pedig a 9. helyet szerezte meg. A második edzésen Alonso a 3. helyre csúszott vissza, az első két helyet a Mercedesek szerezték meg, a finn pedig előre lépett a 7. pozícióba.

„A szezon első pénteki napján mindig egy kicsit nagyobb a feszültség. Ez egy új bajnokság kezdete, és van egy általános várakozás, hogy lássuk, hogyan működnek azok  a dolgok, amelyeken a télen dolgoztunk. Összességében pozitív napot zártunk még úgy is, hogy mindenki egy kicsit ideges volt az új szabályok miatt, de minden jól ment. A csapat remek munkát végzett.” – nyilatkozta Alonso – „A pálya javult a második edzésre, több lett a tapadás, ugyanakkor a szél is megerősödött. Az, hogy a lágy keveréken futottunk egyértelműen segített, hiszen a köridők javultak, de lehetetlen tiszta képet kapnunk arról, hogy mennyire vagyunk versenyképesek, hiszen mint mindig, a pénteki eredmények nem jelentenek sokat.”

Alonso csapattársa, a Ferrarihoz visszatérő Kimi Räikkönen nem zárt problémamentes napot, ugyanis gondok akadtak a sebességváltójával.

„Elég fárasztó nap volt. Habár sikerült teljesíteni a tervezett programot, de nem volt problémamentes a nap. Az első etapban veszítettünk egy kis időt, de ez nem gátolt meg abban, hogy elég adatot gyűjtsünk az autó kezelhetőségéről és a Pirelli keverékeiről. Ma este azonban még sokat kell dolgoznunk elsősorban azon, hogy rájöjjünk, mi nem működött, és hogy javítsunk a teljesítményünkön az időmérőre és a versenyre.” – nyilatkozta Räikkönen.

Püski Annamária

One thought on “A Ferrarinál még nem tudják, hol is állnak pontosan

Comments are closed.