A gumikérdés tarthatatlan, Horner változást sürget

horner

Habár a Red Bull autóit elkerülte a tegnapi nap során a bal hátsó defekt, amely 4 pilóta versenyét is hátráltatta, s emellett nem volt veszélytelen sem. Ennek ellenére Christian Horner szerint sürgős változtatásokra van szükség míg valaki meg nem sérül.

A belső kamerás felvételekből is láthattuk, hogy Jean-Eric Vergne szétrobbanó hátsókerekéről leszakadó néhány gumicafat például Kimi Räikkönen kezén landol, és Fernando Alonso is csak hajszál híján tudta elkerülni Sergio Perez törmelékeit.

„Frusztráló volt látni a defekteket. A legfontosabb dolog, hogy rájöjjünk a problémára. A Pirellinek most félre kell vonulnia, és rá kell jönnie, hogy mi történt. Megoldást kell találni, míg valaki meg nem sérül. Valamit tenni kell.” – nyilatkozta Horner.

A Red Bull csapatvezetője szerint az egyik megoldás az lehetne, ha a Pirelli visszatér a 2012-ben használatos keverékekhez.

„A leglogikusabb dolog az lenne, ha visszatérnénk azokhoz a gumikhoz, amelyek egyszer már működtek. Tavaly nem voltak ilyen meghibásodások. A biztonság miatt nagyon gyorsan változtatni kell.”

Püski Annamária