A Lotus elveszítheti Grosjeant

gro

A tavalyi eredmények után a Lotus istálló nem ilyen szezonkezdetre számított. Négy futamról pont nélkül távoztak, majd az ötödik megmérettetésen, a Spanyol Nagydíjon tört meg a jég, hisz itt Romain Grosjean a nyolcadik helyen látta meg a kockás zászlót, és ezzel 4 pontot gyűjtött az istállónak.

Räikkönen távozásával kimondatlanul is a francia pilóta lett az első számú versenyző, ami nemcsak stabil teljesítményének, hanem csapattársa sorozatos incidenseinek is köszönhető.

Gerard Lopez csapattulajdonos nem titkolta, hogy már tavaly is több csapat érdeklődött Grosjean szolgálatai iránt, de akkor sikerült meggyőzni a maradásról. Az idei szezonban viszont nem tud versenyképes autót biztosítani számára és attól tart, ez már halmozottan hátrányosan érinti pilótáját, mert pénzügyileg sincsenek a csúcson.

“Nincs akkora költségvetésünk, mint néhány más csapatnak” – kezdte nyilatkozatát a csapatvezető. “Van egy pont, ameddig elmehetünk, de bízok abban, hogy Romain jól érzi itt magát, hisz a családunk része.”

“Tavalyi teljesítményével elérte, hogy több csapat is érdeklőjön iránta, és ez idén sem lesz másképp. Nem azt mondom, hogy Romain távozni fog, de ő egy olyan pilóta, akit a karrierje elején kritizáltak és most mindenki azt mondja, ő az a versenyző, aki bármelyik csapatnál megállná a helyét.”

forma1hirek.hu