A Lotus nem használja a passzív DRS-t

grosjean

A Belga Nagydíj első szabadedzésén a Lotus a passzív DRS rendszert használta, s erről szeretett volna minél több információt összegyűjteni, ám a vizes edzésnek köszönhetően tervük meghiúsult. Ennek köszönhetően a második edzésen ismét a régi rendszert használva hajtottak pályára a Lotus pilótái.

Nick Chester, a csapat technikai igazgatója így nyilatkozott: „Még mindig nagyon keményen fejlesztünk, hogy az év végéig versenyképesek lehessünk. A passzív DRS-t már egy ideje teszteljük. Azt terveztük, hogy Spaban vetjük be, és az első edzésen használtuk is, sikerült némi adatot nyerni. Ugyanakkor nem gondolom, hogy a hétvége folyamán használni fogjuk, mivel nem volt elég lehetőségünk száraz pályán használni.”

A Lotus a passzív DRS mellett további fejlesztésekkel is készül az évad hátralévő részére, Monzában, Szingapúrban és Koreában is szeretnének egy-egy új elemet felszerelni az autóra. Mindemellett marad idejük a 2014-es évre is koncentrálni, hiszen az istálló már jó ideje készül a következő szezonra.

„Nagyon korán elkezdtük a tervezést, már több mint 18 hónapja folyik a 2014-es autó tervezése. Ez nagy előnyt ad nekünk a jövő évre nézve, és így az idei autót is sokkal tovább fejleszthetjük, mivel nagyon jól állunk a jövő évivel.”

Püski Annamária