A Marussia jó eredményre számít a Hungaroringen

marussia

 

A Marussia két újonc pilótával vágott neki az idei világbajnokságnak, és eddig semmi oka nem lehet a vezetőségnek panaszra. Tavaly a csapat inkább számított sereghajtónak a Caterham mögött, idén viszont már összetettben a Marussia jobban áll. A csapat pedig igyekszik mindent megtenni azért, hogy ez így is maradjon. A két pilóta: Jules Bianchi és Max Chilton is várja már a Magyar futamot a két hetes szünet után. Bár forma-1-es autókkal még nem versenyeztek a Hungaroringen, azért más sorozatokból vannak tapasztalataik. Mindkét pilóta és a csapatfőnök John Booth is kiemelte a hőséget, mit befolyásoló tényezőt, ami nagyon sokat kivehet a pilótákból a hétvégén.

 

Jules Bianchi:

 

„A silverstone-i teszten, péntek délután eltöltött idő rávilágított arra, mennyire hiányzott a versenyzés Németország óta, ezért már nagyon várom a magyar versenyt a hosszú nyári szünet előtt. Annyira gyorsan eltelt az évad első fele, és azt hiszem nagyon fontos, hogy erős hétvégénk legyen Budapesten. Mindenki megérdemel egy hosszú pihenőt, hiszen keményen dolgoztunk egész eddig, de aztán ismét vissza kell térnünk és újra sokat kell munkálkodni azon, hogy továbbra is elérjük, amit szeretnénk. A Hungaroring élvezetes pálya, számos alkalommal versenyeztem itt, a GP2-ben és a Formula Renault 3.5 sorozatban is. Általában rendkívüli a hőség ezért a pálya nagyon sokat kivesz a versenyzőkből. Nem lesz egyszerű a hétvége, ami ránk vár. Nem lazíthatsz a pálya egyik részén sem, végig koncentrálnod kell, de ez az, amiért olyan érdekesek a versenyek itt. Remélem jó hétvégénk lesz a csapattal, és mindkét autóval sikerül célba érnünk.”

 

Max Chilton:

 

„Sok különleges emlékem fűződik Magyarországhoz, mert tavaly a GP2-ben ezen a pályán nyertem először, ezért nagyon izgatottam várom, hogy visszatérhessek ebbe az országba. Mindent szeretek Budapesten – a pályát, az időjárást, az embereket és a várost is. A Hungaroringen mindig meleg van és süt a nap. Ez egy olyan pálya, amit igazán élvezek és illik hozzám. Mint mindig most is az lesz a lényeg, hogy a lehető legjobban felépítsük a hétvégét; az időmérőn kell jól szerepelni, aztán remélhetőleg egy jó versenyt futhatunk a közvetlen riválisaink előtt. Remek lenne pozitív eredménnyel nyári szünetre menni.”

 

John Booth, a Marussia csapatfőnöke:

 

„Hasznos teszten vettünk rész múlt héten Silverstone-ban, ahol fiatal pilótáink lehetőséget kaptak, hogy értékes tapasztalatokat szerezzenek, a versenyzőink pedig tesztelhették a Pirelli újfajta keverékeit. Rendkívül szerencsések voltunk az időjárással és a budapesti előrejelzéseket elnézve nagyjából ugyanarra számíthatunk, habár a hőmérséklet még magasabb lesz; 35°C körüli, ami igazán soknak számít egy versenyhétvége során, főleg a pilótafülkében. A Hungaroring nagyon megerőltető pálya a versenyzők számára, habár a fizikai felkészültségük vitán felül áll; nagyon szerencsések vagyunk, hogy két olyan pilótánk van, akik nagyon komolyan veszik az edzéseket. Ez az a pálya, ami maximális odafigyelést igényel a teljes kör során, nem lehet lazítani. Mindkét pilótánk úgy tűnik, élvezi az ilyen kihívásokat, és a szimulátoros gyakorlataik is jól mentek, ezért remélem erős hétvégénk lesz, ahol minden összejön és mindkét autót be tudjuk hozni legfőbb ellenfeleink elé.”

Sophie