A második edzés Rosbergé

undefined
 

Nico Rosberg zárta az élen a Maláj Nagydíj második szabadedzését, folytatva az erős formát, melyet a 2014-es szezon elején eddig mutatott.

Az Ausztrál Nagydíjat megnyerő pilóta az elsők között váltott a gyorsabb közepes keverékű abroncsra. A német pilóta Felipe Massát utasította maga mögé, aki elsőként futott gyors kört a közepes keverékű abroncson fél óra elteltével.

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton a második leggyorsabb volt, másfél másodperccel maradt el német márkatársa mögött, de a középső szektorban lassú volt.

A Mercedes párosa közé a jó formát mutató Kimi Räikkönen ékelődött be, aki csak 0.035 másodperccel maradt el Rosberg mögött. Ez az eredmény elég volt ahhoz, hogy a finn pilóta meg tudja tartani második helyét a Red Bull pilótájával, Sebastian Vettellel szemben. Úgy tűnik, az RB10 jobban bánik az abroncsokkal a maláj hőségben.

Fernando Alonso az ötödik helyen végzett, fél tizedmásodperccel Hamilton mögött és nyolc ezredmásodperccel volt csak gyorsabb, mint Massa.

Alonso az edzés elején az élre állt a kemény keveréken, legjobb köre 1:40.737 volt, amellyel maga mögé utasította a Mercedest kormányzó Lewis Hamiltont a lassabb Pirelli abroncsokon.

Jenson Button, a módosított első vezetőszárnyat és fejlesztési csomagot tesztelve a nyolcadik volt Daniel Ricciardo mögött, aki az edzés vége felé elhagyta a pályát. A kilencedik Valtteri Bottas lett.

Button csapattársának nehezebb napja volt. Kevin Magnussent arra utasították a délelőtti gyakorlás során, hogy állítsa le autóját, miután a kipufogó hőmérsékletét jelző szenzor hibát érzékelt és a második gyakorlás elején csak néhány installációs kört teljesített, majd azonnal a közepes keverékre váltott és végül a 12. helyen zárt.

Az edzést számos látványos pillanat tarkította, a pilóták az autók hátsó tapadásával szenvedtek.

A Toro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne az utolsó kanyarnál pördült meg, a Force Indiát kormányzó Nico Hülkenberg autója blokkolt és ugyanezen kanyar kijáratánál a kavicságyba csúszott. Később azonban jó időeredményt elérve a tizedik helyen zárt.

A Marussia pilótája, Max Chilton a hármas kanyarnál pördült meg az edzés elején. A boxba vissza tudott térni és az edzés későbbi szakaszában újra pályára gurult.

A Lotus újabb nehéz edzést zárt. Pastor Maldonado feltételezhetően turbóprobléma miatt nem tudott kört teljesíteni. Csapattársa, Romain Grosjean a pályán volt, de előbb meg kellett szakítani körözését, majd sebességváltó probléma miatt idő előtt befejezte az edzést.

A Caterham pilótája, Kamui Kobayashi egy kört sem teljesített, mert az energiát tároló egységgel akadt probléma, bár csapattársa, Marcus Ericsson teljesíteni tudta a programot.

A Maláj Nagydíj harmadik szabadedzése helyi idő szerint szombaton, 13 órakor kezdődik.

 

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif