A Mercedes erős hétvégében bízik

hamilton

Az elmúlt két nagydíjon a Mercedes már nem volt annyira komoly ellenfele a Red Bullnak az időmérőedzéseken, mint az év elején. Ezért a Koreai Nagydíjon a csapat ismét pole pozícióból szeretné megkezdeni az 55 körös futamot. A tavalyi verseny Nico Rosberg számára az első körben baleset miatt véget ért, csapattársa Lewis Hamilton pedig hiába rajtolt a harmadik helyről, csak az egy pontot érő tízedik helyen fejezet be a futaom. Nem csoda, hogy ezúttal mindketten erős eredményt szeretnének elérni.

Nico Rosberg:

„Nagyon kedvelem a koreai pálya vonalvezetését. Jó kombinációja a hosszú egyeneseknek és a hajtűkanyaroknak, ami ideális az előzés szempontjából. A pálya hátsó része pedig nagyon ritmusos, egyik kanyar követi a másikat, és ez nagy kihívás elé állít minden versenyzőt. Remélem erős eredményt fogunk elérni Koreában és javíthatunk a csapat helyzetén összetettben. Mindenki keményen fog dolgozni azért, hogy ez sikerüljön.”

Lewis Hamilton:

„Már várom a koreai hétvégét, hiszen újra versenyezhetek. Van egynéhány tisztességes eredményem a három Koreai Nagydíjról és nagyon élvezetes a pálya vonalvezetése. Jó versenypálya, mert vannak lehetőségek támadni, és előzni, ami nagy kihívást jelent mindenki számára. Reméljük, hogy javítani tudunk az időmérő teljesítményünkön, hogy a lehető legjobb esélyünk legyen egy erős eredmény eléréséhez a versenyen. Remélem jó eredménnyel zárjuk a koreai hétvégét.”

 Sophie