A Pirelli nem változtat az abroncsokon Siverstone-ra

pirelli

A forma-1 hivatalos gumiszállítója a napokban bejelentette, hogy a Kanadai Nagydíjon először tesztelt új abroncsokat nem fogják elhozni a két hét múlva esedékes Brit Nagydíjra.

 

Az eredeti terv az volt, hogy a csapatok tesztelik a Kanadai Nagydíj szabadedzésén az új összetételű gumikat, és akkor a kiértékeléstől függően Silverstone-ban már a versenyen is használhatnák a csapatok. Az új abroncsok elvileg kevésbé kopnak, így hosszabb ideig lehetne használni őket a futamok során.

 

De a montreali futam pénteki napján annyira változóak voltak az időjárási körülmények, hogy a legtöbb csapat csak öt-hat körön át tudta használni az új gumikat. Ezért nem sikerült érdemben kiértékelni azokat, és a csapatok sem fogadták el egyhangúan a változtatásokat. Így a Pirelli úgy döntött, a Brit Nagydíjon még nem használják az új abroncsokat. Sőt, ha a csapatok nem egyeznek meg, akkor egyáltalán nem lesz változtatás a gumik összetételében.

 

Helyette inkább a gumigyártás folyamatán változtattak azért, hogy a korábban több versenyzőnél is tapasztalt futófelület leválása többé ne fordulhasson elő.

 

Ezen kívül, az olasz gyár azt is bejelentette, milyen keveréket bocsátanak a csapatok rendelkezésére a következő három futamon:

 

A Brit Nagydíjon a kemény és közepes abroncsokat használhatják a pilóták.

A németországi Nürburgringen a közepes és lágy keverékek állnak a csapatok szolgálatába, hogy a változatos kanyarokban, a sima aszfalton, és a nehéz fékezési zónákban se legyenek problémák az abroncsokkal.

A Magyar Nagydíjon pedig Silverstone-hoz hasonlóan a kemény és közepes gumikat láthatjuk majd az autókon. A Pirelli ezt a választást a Hungaroring kanyargós karakterisztikájával és a magas hőmérséklettel indokolta.

Sophie