A Red Bull 10 éve szerepel a Forma-1-ben. Játék az idővel

vettel

A Red Bull istálló immár 10 éve szerepel a Forma-1-ben és rövid történetük során, kimagasló eredményeket értek el. A speedweek hasábjain, most megjelent egy jópofa összefoglaló, az energiaitalosok elmúlt 10 évéről.

10 másodperc

Az állórajt után, pontosan ennyi időre van szüksége a pilótának, hogy megtegyen 494 métert. 10 másodperc alatt, a szerelők akár négy kerékcserére is képesek. De még senki sem próbálta…

10 perc

Ennyi idő alatt Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo 374 alkalommal vált Monacóban. Hogy sikerült ez korábban egyetlen váltókarral?

10 óra

Sebastian Vettel Hockenheimringen mutatott tempójával ennyi idő alatt 2000 kilométert tenne meg, azaz a Milton Keynes-i gyárból körülbelül Rómáig jutna. Logikus is: hisz nem minden út Rómába vezet? Ha aRed Bull Racing idei legjobb átlagsebességét vesszük, amit Daniel a Red Bull Ringen futott, akkor Ricciardo egészen Nepálig jutna, majd ott felszállna a Szicíliába tartó kompra, hogy meglátogassa az őseit.

10 hét

Ilyen hosszú időre van szüksége egy csapatnak, hogy egy teljesen új autót tervezzen. Összehasonlításképp: Egy autógyártónak csak a design kialakítása bő 3 év.

10 hónap

Az elmúlt 10 hónapban, vagyis a 2013-s koreai, illetve a múlt heti német futamig a csapat átlagosan 25 pontot szerzett.

10 év

A Red Bull versenyzői hűségesek. Az elmúlt tíz évben csak hét pilótánk volt (David Coulthard, Christian Klien, Tonio Liuzzi, Robert Doornbos, Mark Webber, Sebastian Vettel und Daniel Ricciardo) az utóbbi nyolc évben csak négy.

Tíz év alatt a Red Bull versenyautók 175 futamon indultak (nem számítva a vasárnap esti reptérre vezető utat) a csapat ebből 48-at megnyert (eddig). 57 pole pozíciót sikerült szerezni, valamint 42 leggyorsabb kört, 110 dobogós helyezést, és 2.648,5 pontot gyűjtöttünk, 18.477 kört futottunk a versenyeken, és ezalatt a 92.804 kilométer alatt kétszer megkerülhettük volna a Földet. 80 nap alatt a Föld körül? Nem a mi tempónkban – Vettel kilenc nap alatt megoldotta volna.

forma1hirek.hu

banner1