A Red Bull 40. futamgyőzelmét ünnepelhette Monzában

red bull

Sebastian Vettel monzai győzelmével a Red Bull Racing már 40 futamgyőzelemnél tart, és ebből 31-et a német szerzett a csapatnak, a másik 9 diadal pedig Mark Webber nevéhez fűződik. Mindössze nyolc év alatt sikerült élcsapattá válniuk, akiket mindenki le szeretne győzni. Ez idő alatt három konstruktőri és három egyéni világbajnoki címet szereztek. Mindenki nagyon elégedett volt a csapatnál – érthető okokból – a futam után, és ahogyan Thierry Salvi kiemelte, a V8-as motorok európai éráját ők zárták győzelemmel, vagyis ezzel már biztosan bekerülnek a forma-1 történelemkönyvébe. Bár valószínűleg nem ez lesz majd az egyetlen figyelemreméltó dolog a csapat neve mellett. Az Olasz Nagydíjon az egyetlen problémát a váltók okozták, de végül nem bizonyult végzetesnek a hiba. Így Vettel sima rajt-cél győzelmet aratott, Mark Webbert pedig a harmadik helyen intették le.

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke:

„Fantasztikus módon sikerült megszereznünk a csapat 40. és Sebastian 32. futamelsőségét. Első és harmadik helyen végezni Monzában, egy ilyen ikonikus helyszínen, bizonyíték arra, hogy jó a csapatmunka. A színfalak mögött nagy erőfeszítésekkel készültünk erre a versenyre. Volt néhány problémánk a futam alatt, de sikerült kordában tartani őket, a kerékcserék pedig briliánsak voltak, ennek eredménye, hogy Mark Felipe Massa előtt végzett. Lenyűgöző, ahogy az egész csapat hozzájárult a vasárnapi eredményhez.”

Thierry Salvi, Renault F1:

„Mindenki tudja milyen különleges Monzában nyerni, de különösen igaz ez a motorszállítókra. Utoljára használtuk itt a V8-as motorokat, és ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy egy győzelemmel és egy dobogóval zártuk le ezt a korszakot. Szeretnék minden Renault munkatársnak köszönetet mondani, hogy ilyen jól elvégezték munkájukat – első két helyen álltunk az időmérőn, és aztán mindkét pilótánk a dobogón végzett. Ez mutatja a Renault és a Red Bull versenyképességét, valamint partnerkapcsolatunk erősségét. Mindenki keményen megdolgozott ezért a fantasztikus eredményért. Remek verseny és remek nap volt számunkra.”

Sophie