A Red Bull először győzött Kanadában

vettel

Sebastian Vettel rajt-cél győzelmet aratott a Kanadai nagydíjon, és csak egyszer engedte át a vezető helyet Lewis Hamiltonnak, amikor kiállt kereket cserélni. Kisebb hibák voltak a versenyében, de összességében magabiztos versenyt futott. Ezzel 36 pontra növelte előnyét az összetettben Fernando Alonsóval szemben, ami már egészen megnyugtató előnyt jelenthet számára. Mark Webber is jó versenyt futott, és csak egy letört szárnydarab – és Giedo van der Garde – akadályozták meg abban, hogy a dobogóra állhasson. Végül a negyedik helyen fejezte be a versenyt, amivel sokat segített a Red Bullnak, hogy a csapatok versenyében már 56 ponttal előzzék meg a Ferrarit.

 

 

Sebastian Vettel:

 

“Tökéletes győzelem volt. Keményen nyomtam, főleg a verseny elején – volt egy pillanat, amikor hozzá is értem a falhoz; próbáltam minél nagyobb előnyt kiépíteni, mivel sohasem tudhatod, mi fog történni a verseny végéig. Kiderült, hogy tudtuk kontrollálni a dolgokat a verseny vége felé is – de ezt akkor még nem tudhattuk, ezért próbáltam jó köröket menni, és ritmusban maradni. Jó volt látni, hogy ezen a hétvégén minden körülmények között gyorsak voltunk és megvolt a versenysebességünk is. Átlagos volt a gumikopás, ami nem minden esetben volt így, ezért elmondható, hogy előrelépést értünk el. Jó itt nyerni, mivel ez egy különleges verseny. Nem csak a pálya, de az egész város élvezi a versenyt és remek a hangulat.”

webber

Mark Webber:

 

“Elképesztő rajtom volt, de sajnos nem tudtam sok helyet szerezni. Középen voltam Bottas és Nico mellett, ezért oldalra húzódtam, amivel tempót vesztettem. Sikerült megoldani a rajtproblémánkat, de ez idáig nem volt lehetőségem megmutatni, mennyire jó lett. A verseny első részében időt vesztettünk Nico mögött, és az autó melegedni kezdett mögötte a szélárnyékban. Amikor nem volt előttem senki, az autó sokkal kezelhetőbb volt. Aztán történt az incidens Giedo van der Gardéval, ami miatt megsérült az első terelőszárnyam és a versenyem még nehezebbé vált; a szárny teljes felső része eltűnt a baloldalon, ami nem segített a helyzeten. Nem tudom mit csinált. Ahogyan közeledtünk hozzá a visszafordítóban egyre több kék zászló volt és belülre húzódtam, sok helyet hagyva neki, szóval tudta, hogy ott vagyok, de amikor elérkeztünk a kanyar csúcspontjához megpróbálta elérni azt; nem tudom mit akart ezzel. Volt néhány pozitívuma a mai napnak, de jobb lett volna kicsit előrébb végezni.”

 

Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke:

 

“Montrealban nyerni fantasztikus eredmény a csapatnak. Olyan közel voltunk hozzá már két éve is, de ilyen határozottan nyerni borzasztóan nagy teljesítmény annak ellenére, hogy volt pár megrázó pillanat főleg, amikor Seb eltalálta a falat. Nagyon tiszteletet parancsoló volt ma, és abszolút megérdemelte a győzelmet. Sajnáljuk, hogy Mark versenyét van der Garde elrontotta, aki úgy tűnt nem hagyott helyet neki, és így teljesen értelmetlenül megsérült Mark első szárnya. A sérülés ellenére Mark remek munkát végzett és a negyedik helyen végzett.”

 

Thierry Salvi a Renault-tól:

 

“Kitűnő teljesítményt nyújtott ma Sebastian, de nem volt egyszerű – végig keményen nyomta. Montreal egyike azon helyeknek, ahol jónak kell lennie az egész csomagnak, és ma minden összejött. A potenciál Markban is megvolt, hogy dobogóra állhasson, de a balesete miatt van der Gardéval sok időt vesztett. Ennek ellenére nagyszerű hétvégénk volt, mert a Red Bull megszerezte első győzelmét Kanadában, a Renault pedig 2006 után győzött újra.”

Sophie