A Red Bull hazai pályája következik

rb ring

2003 után a Forma-1 visszatér egy ikonikus helyszínre: a régen A-1 Ringnek nevezett osztrák pályára. A Grazi-medencéhez közel, Spielbergben található Red Bull Ring 2011-ben nyitotta meg újra kapuit, miután felújították, de a vonalvezetése változatlan. A Red Bull Racingnek most már van hazai versenye, melyre mindkét pilóta nagy örömmel készül. A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel már járt itt, de csapattársa Daniel Ricciardo egy teljesen új kihívás előtt áll.

Sebastian Vettel:

„Szép emlékeim vannak a Red Bull Ringről. 13 éves voltam, amikor először vezettem ezen a pályán. Lehetőséget kaptam az Auinger családtól, hogy egy formula autót tesztelhessek. Ez hatalmas lépés volt, egy olyan srác számára, aki csak gokartos háttérrel rendelkezett. Teljesen más érzés volt, és eltartott egy ideig, míg hozzászoktam az autóhoz.

Nagyon boldog vagyok, hogy itt versenyezhetünk. A hely igazán csodálatos; nem csak a pálya, hanem a táj is elbűvölő. Itt semmi nem tereli el az ember figyelmét – csak a versenyzés van. A Red Bull Ring egy rövid pálya, alig néhány kanyarral, de igazi kihívást jelent. Nagy szintkülönbségek vannak a pálya egyes részei között, amitől még érdekesebb lehet a játszma. A szurkolók biztosan jól fognak szórakozni, hiszen mindegyik lelátóról kiváló rálátás nyílik az egész pályára.”

Daniel Ricciardo:

„Egy rendkívüli hétvége után Kanadában, most a Red Bull otthoni versenye következik Ausztriában. Eddig csak forgatási napokon vezettem a Red Bull Ringen; pár kört mindössze. Tűrhető pályának tűnik, nem a leghosszabb, és mindössze pár kanyarral, de azok kemények. Az első kanyar nagyon élvezetes, hiszen egy dombra kapaszkodunk fel. Szűknek tűnhet kívülről, de valójában nem az. A kettes kanyar viszont egy elég szűk jobbos, szintén dombnak felfele és ráadásul még kifelé lejt is egy kicsit. Aztán lejtő következik, szinte a pálya teljes vonalán.

Elég furcsa érzés, hogy új pályának hívjuk, miközben számos legendás versenyt rendeztek már itt. Úgy hallottam sok ember fog kilátogatni a hegyek közé, és biztos vagyok benne, hogy az Osztrák Nagydíj visszatérése a versenynaptárba jól fog sikerülni.”

Sophie