A Red Bull nem tudja miért volt Vettel lassabb az egyenesekben, mint csapattársa

vettel

 

A Red Bull Racing pilótái negyedik és hatodik helyen végeztek a hétvégi Bahreini Nagydíjon, és meglepetésre az ausztrál Daniel Ricciardót intették le előkelőbb pozícióban. Igaz a négyszeres világbajnok egész hétvégén szenvedett az egyenesekben; valamiért nem tudta kiautózni azt a sebességet, amelyet csapattársa. Ennek okát még a csapat sem ismeri, ezért a Red Bull egyik fő feladatának tekinti az eheti teszten, hogy megtudják, mi okozhatja ezt a különbséget a két autó között. A bahreini verseny sok izgalmat hozott Ricciardo és Vettel között is, de a srácok nagyon éretten viselkedtek. A tempó még nem olyan, mint a Mercedeseké, azonban Daniel versenye bizakodásra adhat okot.

Daniel Ricciardo:

„Remek verseny volt; izgalmas. Azt hiszem az első fele inkább csak a vonatozásról szólt, de a második kiállás után a verseny egyre inkább kiéleződött. Több csata bontakozott ki elöl is, hátul is – jó, hogy részese lehettem. Közel voltunk a dobogóhoz, talán fél másodpercen belül, ezért mindent megtettem, amit csak tudtam. Egyre jobbnak éreztem az autót és boldog voltam, amiért egyre nagyobb lett a tempóm, úgyhogy jó napunk volt. Nagy élmény volt Sebastiannal csatázni, kemény volt, de fair, hagytunk egymásnak elég helyet. Ezt kértük egymástól, megbeszéltük még a verseny előtt. Versenyzők vagyunk és élvezzük a kerék-kerék elleni csatákat.”

Sebastian Vettel:

„Azt hiszem nagyon forgalmas hétvégénk volt, főleg a biztonsági autó után, de szégyen, hogy nem tudtunk előrébb végezni. Daniel bebizonyította, hogy több volt az autóban, én ezt nem tudtam kihozni belőle, ezért nem is vagyok elégedett. Valami okból kifolyólag nagyon lassúak voltunk az egyenesekben, és nem csak a Mercedesekhez képest. Nekik erősebb csomagjuk van, ezért sok munka vár ránk. Nem volt semmi különös a Danieles előzésben, jól működünk egy csapatként, de meg kell próbálnunk még előrébb végezni.”

Christian Horner a Red Bull csapatfőnöke:

„Nagyon izgalmas és szórakoztató versenynek lehettünk tanúi; azt hiszem mindent kihoztunk az autóból, amit lehetett. A pilótáink jó csapatmunkát végeztek a verseny elején, mikor még különböző taktikán voltak és keményen harcoltak egymás ellen a verseny vége felé. Daniel nagyon jól versenyzett és talán ha van még egy kör, a dobogó is elérhető lett volna. Jó volt látni őket tisztán és igazságosan egymás ellen versenyezni. Sebastian problémát jelzett az egyenesekben, ezt meg kell vizsgálnunk, mert egész hétvégén nem tudott előzni a hátsó egyenesben, vagyis sok munka vár ránk. Azért fontos pontokat szereztünk és most van egy-két tesztnapunk, hogy közelebb kerülhessünk a Mercedesekhez.”

Sophie