A Sauber is bemutatta autóját

A Sauber leleplezte 2014-es Formula-1-es autóját, a Ferrari motorral szerelt C33-at.

Az új Sauber először a szezon előtti tesztek első napján, kedden Jerezben gurul pályára és a csapat abban bízik, hogy lehetőségük lesz építeni a tavalyi erős szezonzárásra.

Adrian Sutil és Esteban Gutierrez vezeti a C33-at, a főtervező, Eric Gandelin bízik az új autóban.

“A 2014-es szabályzat radikális változása azt jelenti, a szokásosnál nehezebb jósolni az új szezonra” – mondta el Ganelin. “Tudjuk, milyen csomagot raktunk össze és elégedettek vagyunk azzal amit elértünk, de nehéz előre megmondani, milyen formában lesznek riválisaink.”

Gandelin hozzátette, az új szabályok miatt az év során várhatóan gyors lesz a fejlesztési sebesség.

“Az út, melyet választottunk a Sauber C33-Ferrari fejlesztésénél lehetőséget ad számunkra a rugalmasságra, így gyorsan tudunk reagálni. Az egyértelmű, hogy a megbízhatóság fontos tényező lesz, különösen az első versenyeken. Erre a területre koncentrálunk leginkább.”

sauber

Adrian Sutil nagyon örül, hogy végre a Saubert erősítheti: “Hat jó évet töltöttem el egy csapatnál, itt volt az ideje, hogy új kihívás után nézzek. Elszánt vagyok, szeretnék sikeres jövőt átélni a Sauber F1 Team csapattal, ezért pedig mindent megteszek. Az elmúlt években a csapat folyamatosan megmutatta lehetőségeit, nemcsak a tavalyi év második felében. És ami az infrastruktúrát illeti, a Sauber F1 Team bárkivel felveheti a harcot. Már várom a kihívást!”

“A tavalyi év a tanulásról szólt” – tette hozzá Esteban Gutierrez. “De együtt dolgozva a csapattal képes voltam folyamatosan fejlődni. Ez a negyedik évem a svájci csapatnál és a második versenyzőként. Tavaly sokat tanultam és úgy érzem, készen állok a következő lépésre. A 2014-es szezon óriási kihívást lesz műszaki téren, ezért még inkább fontos, hogy jól ismerd azokat, akikkel dolgozol. Mindent megteszek azért, hogy tovább fejlődjek, támogatom a csapatot minden erőmmel.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif