A Williams jelenleg a harmadik leggyorsabb csapat

bottas

A Williams Martini Racing felemás hétvégén van túl, hisz félig nagyon is elégedett lehet a Spanyol Nagydíj eredményével, félig viszont egy elrontott versenyt láthattunk tőlük. Valtteri Bottas a negyedik helyről indulva végzett az ötödik helyen, ami ígéretesnek mondható. Csak Sebastian Vettel rabolt el tőle egy helyezést, akinek a frissebb gumikon, akkora tempóelőnye volt, amit lehetetlen lett volna kivédekezni.

A futam után a finn versenyző elégedetten nyilatkozott. A Williams másik versenyzője Felipe Massa már nem lehet ilyen boldog; bár jól rajtolt, a három kiállásos taktika nem volt jó húzás a csapattól. A brazil pilóta mindig beragadt más autók mögé, ezért az abroncsai hamar elkoptak, és így nem tudta kiautózni a taktikában rejlő előnyöket. A csapat keményen dolgozik, hogy Monacóra még erősebbek legyenek.

Valtteri Bottas:

„A vasárnapi futamon mindent megtettünk, amit csak lehetett. A taktika jól működött, a csapat igazán jól dolgozott a kiállások alatt és én sem hibáztam a pályán, szóval tényleg úgy érzem kihoztuk a maximumot a versenyből és értékes pontokat szereztünk. Jó érzés pontot szerezni és ez az egyik legjobb szereplésem a forma-1-ben. Sajnálom viszont, hogy Vettel a végén annyira gyors volt, próbáltam ellene védekezni, de neki frissebb abroncsai voltak. A csapat remek formában van, és keményen dolgozik mindenki, mert éhesek vagyunk a sikerre.”

Felipe Massa:

„Jól rajtoltam, amivel pontokat szerezhettem volna, de Ricciardo előttem volt, és semmit nem tehettem. A három kiállásos taktika működhetett volna, ha az első etapom tiszta, de az előttem lévő autók sokat rontottak a gumik állapotán. Ez azt eredményezte, hogy amikor tiszta volt előttem a pálya és elhúzhattam volna a többiektől, nem voltam képes erre, és ráadásul a frissebb gumikon nekik volt előnyük a kiállás után. Aztán ugyanez volt a helyzet a második etapban is. Nem igazán úgy alakult a versenyem, ahogyan szerettem volna.”

Rob Smedley, a Willams teljesítményért felelős igazgatója:

„Az autó szombaton és vasárnap is a harmadik leggyorsabb volt, ezért összességében elégedettek lehetünk. Újításokkal készültünk a versenyre, amelyek láthatóan jól működtek. Valtteri jó munkát végzett, hogy kihozza a legtöbbet a két kiállásos stratégiából. Más taktikával próbálkoztunk Felipénél, de sajnos nem volt kifizetődő ez a döntés, ezért most minden szemszögből megvizsgáljuk a dolgokat, hogy minden a lehető legjobban sikerülhessen Monacóban. Ennek ellenére pozitív érzésekkel várjuk a szezon további versenyeit.”

Sophie

fotó: Williams