Allison: Alonso kivételes teljesítményt nyújt

 alonso
 

A Ferrari karosszériáért felelős műszaki igazgatója, James Allison dicsérettel illette Fernando Alonso teljesítményét a hétvégi Spanyol Nagydíj előtt.

Alonso a Ferrari idei első dobogós helyezését szerezte Kínában és Allison úgy érzi, a spanyol pilóta és csapattársa, Kimi Räikkönen a csapatot előbbre lendítik.

“Fernandónál kivételes teljesítményt láthattunk, minden egyes lehetőség alkalmával besöpört minden lehetséges pontot” – mondta el a szakember. “Kimi nagyon jól dolgozik a csapattal, együttműködik a mérnökökkel, segít az autó fejlesztésében. A körülötte zajló dolgokat remekül leírja és ezt nagyon rövid idő alatt teszi meg, biztos vagyok benne, ennek eredményeit láthatjuk majd a pályán.”

Allison szerint a Ferrarinak minden versenyen javulnia kell, ha látni szeretnék az F14 T-ben rejlő valódi lehetőségeket.

“Hol láthattunk valódi teljesítményt az autótól? Bahreinben, vagy Kínában? Hiba lenne ezen gondolkozni, mert mindkét pályán azonos autó volt. A két verseny között egészen sokat javultunk az autóval, nemcsak a pára karaktere változott tehát, hanem autónk is. Tanuljuk, hogyan lehet teljesítményt kihozni az új szabályok keretein belül és remélhetőleg sikerül az autót még versenyképesebbé tenni. A sikeres szezon kulcsa, hogy az autót minden versenyre fejlesszük. Ha erre képesek vagyunk, minden versenyre javul teljesítményünk, akkor további előrelépéseket érhetünk el. És ez határozza meg az F14 T valódi teljesítményét, nemcsak egy verseny.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif