Alonso: Bahreinben a lágyabb abroncsok nekünk kedvezhetnek

alo

A kétszeres spanyol világbajnok a hétvégi Maláj Nagydíjon a negyedik helyen ért célba, a két Mercedes és Sebastian Vettel Red Bullja mögött. Az első két verseny után sok következtetés még nem vonható le, de az lassan körvonalazódni látszik, hogy a Ferrari ismét csak a második, harmadik leggyorsabb autó.

Fejlődniük kell, még hozzá gyorsan, hogy egyáltalán dobogóra állhassanak. Alonso versenye túl sok izgalmat nem okozott számára; a rajt tiszta volt, bár Ricciardo elment mellette, az eltérő taktika miatt pedig, a verseny vége felé meg kellett előznie Nico Hülkenberg Force Indiáját, hogy fel tudjon jönni a negyedik helyre. A futam után így nyilatkozott:

„A megszerzett pontok egy problémamentes hétvége eredményei, melynek során az autón végzett apróbb fejlesztések úgy működtek, ahogyan elvártuk tőlük. A megbízhatóságunkkal sem volt baj, de még rengeteg dolgunk van, mert mialatt előrelépünk, a többiek is ezt teszik.

A csapatban mindenki keményen dolgozik, hogy csökkenthessük a hátrányunkat. Sokat lehet tanulni az év első versenyein, de nem titok, hogy javulnunk kell a tempó tekintetében, látszott ez a csatámon Hülkenberg ellen is. Meg tudtam előzni őt, a kevésbé használt abroncsoknak köszönhetően. A teljesítményünkön egyértelműen javítanunk kell, már a következő versenyre is. Bahrainben nagyon meleg lesz és lágyabb abroncsokat használhatunk. Ebből még előnyt kovácsolhatunk, hiszen a keményebb keveréken sokat csúszkált az autó. A téli tesztek alatt gyűjtött adatok segítségével talán képesek leszünk jobban kiautózni a Ferrariban lévő potenciált.”

Sophie

One thought on “Alonso: Bahreinben a lágyabb abroncsok nekünk kedvezhetnek

Comments are closed.