Alonso: Remélhetőleg Kanadában közelebb kerülünk a dobogós helyezéshez

alonso
 

Fernando Alonso elmondta, a Ferrarinak nyugodtnak kell maradnia és arra számít, csapata közelebb kerül Kanadában a dobogós helyezés megszerzéséhez.

Alonso Monacóban a negyedik helyen végzett Daniel Ricciardo mögött és a futam után beismerte, ez volt a maximum, amire számíthatott Sebastian Vettel korai kiesése után. A Ferrari még mindig elérhető távolságból követi a Red Bullt a konstruktőri bajnokságban, jelenleg 21 pont a hátrányuk a harmadik helyen.

Alonso beismerte, a Ferrari messze az elvárások alatt teljesít 2014-ben, de bízik benne, csapata versenyről versenyre javulni tud.

“Majd meglátjuk, azt hiszem nyugodtnak kell lenni és keményen kell dolgozni” – mondta el Alonso a kanadai reményekről. “Az elvárások szerint kell teljesíteni. Minden versenyre új alkatrészekkel készülünk – néhányak jól működnek, néhányak nem, így a legtöbbet kell kihozni Kanadában az új alkatrészekből. Remélhetőleg jó pénteki napunk lesz, jó teszttel és az alkatrészek működnek, akkor pedig remélhetőleg közelebb leszünk a dobogós helyezéshez, mint Monacóban. Nem kétlem, minden versenyen egyre versenyképesebbek leszünk, hogy mennyire, azt nem tudom.”

Annak ellenére, hogy bizakodva várja Kanadát, Alonso tudja, a Ferrarinak óvatosan kell a Mercedesre és a Red Bullra tekintenie.

“Sebességünk Monacóban jó volt és ez azt jelenti, lassanként javulunk. Természetesen az élen állókhoz képest a hátrány még jelentős, mert hozzánk hasonlóan, ők is fejlesztenek. Ennek következtében meg kell próbálni jobban teljesíteni, már Kanadától kezdve.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif