Alonso visszautasította a Red Bull ajánlatát

 

Miután 2007-ben a McLarennel viharos kapcsolatuk volt, Fernando Alonso közel állt ahhoz, hogy a 2008-as szezonra a Red Bullhoz szerződjön, de a hosszú tárgyalássorozat végén visszautasította a csapat ajánlatát.

Erről a spanyol El Mundo Deportivo számolt be, hozzátéve, hogy a spanyol volt az energiaitalt gyártó csapat első választása, ám végül Alonso úgy döntött, visszatér a Renault-hoz.

Elvira Gonzalez arról számolt be, hogy a Red Bull tárgyalt Alonsóval, miután a kétszeres világbajnok viszonya megromlott a McLarennel 2007 végén.

“Fernando Alonso saját kezében volt a döntés arról, hogy megváltoztassa saját – és a Formula-1 – történelmét 2007 novemberében” – írja Gonzalez.

Alonso végül a Renault-t választotta, míg a Red Bull kitartott korábbi pilótái, Mark Webber és David Coulthard mellett.

2008 végén Coulthard visszavonult, helyére a fiatal Sebastian Vettel került, míg Alonso a Renault-tól a Ferrarihoz szerződött.

Gonzalez szerint azonban 2007 végén a Red Bullal több hetes tárgyalást folytatott Alonso, Madridban még menedzsere, Luis Garcia Abad, Gerhard Berger és Dietrich Mateschitz is egyeztetett.

Mateschitz akkor elmondta: “Szeretném Alonsót, de legalább két évre, opciós joggal a harmadikra. Úgy hallottam Alonso más csapatokkal egy évre szóló szerződésről tárgyal. Szeretnék inkább várni és egy olyan autót építeni, amely képes 2009-ben a legnagyobb pilótákat a csapathoz vonzani.”

Gonzalez hozzátette, a Toyota volt a másik lehetőség Alonso előtt 2009 végén, amikor elhagyta a Renault-t, de végül a Ferrarinál kötött ki.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif