Bemutatták a Toro Rossót

A Toro Rosso hétfőn délután Jerezben bemutatta Renault erőforrással szerelt Formula-1-es autóját, az STR9-et Jerezben.

A csapat a szezon előtti tesztek megkezdése előtti napon rántotta le a leplet 2014-es autójáról.

Az STR9-en, melyet a műszaki igazgató, James Key tervezett, egy újabb értelmezését láthatjuk az orrkialakításra vonatkozó szabálynak.

“A 2014-es szezon több szempontból is nagyon érdekes lesz. Új stratégia és hírek évének nevezem” – nyilatkozta a csapatfőnök, Franz Tost. “Új orrkialakítást, oldaldobozokat és új szárnyakat kellett tervezni – eddig soha nem kezdtük ennyire korán a tervezéseket. Az oldaldobozok nagyobbak lettek, mivel helyet kellett találni a hűtőknek. A csapat jó munkát végzett ezzel úgy, hogy az aerodinamikai teljesítményből nem veszítettünk. Korábban az utolsó hetekben soha nem dolgoztunk ilyen keményen, mint az STR9-cel. A csapat 14 óráig dolgozott a gyárban, de sikerült elkészülnünk.”

toro1
A pilóták, Jean-Eric Vergne és Daniil Kvyat már bejáratták az autót a múlt héten. Az olaszországi Misanóban promóciós napot szervezett a csapat.

A Toro Rosso tavaly a hetedik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot és reméli, a Ferrari erőforrásról Renault-ra történő váltás segíti őket abban, hogy a pontversenyben előrébb kerüljenek.

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif