Bianchi marad a Marussiánál

bianchi

A Marussia Forma-1-es csapata megerősítette, hogy Jules Bianchi továbbra is a csapattal marad, s együtt vágnak neki a 2014-es szezonnak. A francia pilóta a második évét tölti majd az istállóval a következő szezonban.

Bianchi elmondta, jelentős tapasztalatokat szerzett a Marussiával és úgy véli a folytatás mindkét fél számára előnyös lehet.

„ Nagyon boldog vagyok, hogy a csapattal maradhatok 2014-ben is. Nem kívánhattam volna támogatóbb környezetet a Forma-1-es debütálásra, a kezdetektől fogva teljesen otthon érzem magam. Nagyon jól kezdtük a szezont, ahogy nőtt a tét, úgy fejlesztettünk, fontos dolgokat tanultunk együtt, amely majd egy sokkal erősebb pozícióba helyez minket, amikor a jövő évben sok változás történik a sportban.

Nagyon izgatott vagyok, hogy a csapat tagja lehetek az F1 új korszakjában, és alig várom, hogy jó teljesítményt nyújthassunk. Szeretném megragadni az alkalmat hogy megköszönjem a Ferrari Driver Academy-nek a folyamatos támogatást pályafutásom során. A szezon hátralevő részében pedig kemény munka vár ránk a Marussiánál, hogy a 10. helyen végezzünk a konstruktőrök pontversenyében. Nagyon koncentrálok majd és mindent megteszek az eredményért.”

Deme Andrea