Bottas nem tudta pontokra váltani harmadik rajthelyét

bottas

Valtteri Bottas a Kanadai Nagydíj időmérőedzésén a harmadik legjobb időt autózta, ami az első pozitív megmozdulása volt a csapatnak idén. A tavalyi győzelmük után a csapat elvárásai magasak volt, ezért csalódás volt számukra a szezonkezdet. Azt tudják, hogy ez a harmadik hely nem az igazi teljesítményüket mutatja, de a finn pilóta tehetsége ezzel megkérdőjelezhetetlenné vált. A futam viszont nem sikerült jól a csapatnak, Valtteri nem tudott bennmaradni még az első tízben sem, és csak a tizennegyedik helyen intették le vasárnap, míg csapattársa Pastor Maldonado a tizenhatodik lett, és eléggé felejthető teljesítményt nyújtott. Egy áthajtásos büntetést is begyűjtött, mert hátulról eltalálta Adrian Sutil Force Indiáját. A csapat azért azt elmondhatja magáról, hogy előrébb léptek, és hazai futamukat reménykedve várhatják.

 

Valtteri Bottas:

 

„Keményen harcoltunk Kanadában a pontszerzésért, de végül nem volt meg az autó sebessége. Nem volt túl jó a rajtom, ezért néhány autó már az első körben átugrott engem, és száraz körülmények között, egyszerűen nem tudtunk olyan versenyképesek lenni, mint szombaton voltunk. A gumikopás az első etapban jelentős volt, ami megnehezítette, hogy az első tízben tudjak maradni. Ennek ellenére, úgy érzem sokat tanultam a versenyen, és mint csapat a hétvége pozitívumait kell néznünk. Remélhetőleg további előrelépéseket tudunk tenni, és Silverstone-ban még erősebbek lehetünk, otthoni közönség előtt, akik támogatni fognak minket.”

 

Pastor Maldonado:

 

„Jobb eredményre számítottunk. Tudtuk, nincs olyan sebességünk, hogy az élmezőnnyel harcoljunk, de szenvedtünk a tempónk miatt, már a verseny elejétől kezdve. Az autó jobb volt vizes aszfalton, mint a meleg, száraz időben, és meg kell értenünk ennek az okát. Valtteri tegnapi eredménye után, egy küzdelmes napunk volt, és végül egyik autó sem tudott pontokat szerezni. Most három hetünk van a következő versenyig, így lehetőségünk van javítani az autón, hogy a teljesítményünk jobb legyen.”

 

Mike Coughlan, a Williams technikai igazgatója:

 

„Tudtuk, hogy Valtteri rajtpozíciója nem tükrözi jelenlegi sebességünket, de reménykedtünk benne, hogy pontokért küzdhetünk. A szuperlágy abroncsok kopása eléggé magas volt, és időt vesztettünk az első etapban mindkét autónkkal, ami elrontotta a versenyünket. A közepes keverékek jobban működtek, és hosszabb középső etapot tudtunk menni, de ez nem volt elég arra, hogy ebből előnyt szerezhessünk. Pastor kapott egy áthajtásos büntetést, de egészen a végéig keménye küzdött, és végül tizenhatodik lett. Valtteri megbízhatóan versenyzett, hibák nélkül, de az ő tempója sem volt elég arra, hogy megtartsa a legjobb tíz pozíció valamelyikét. Tovább kell vinnünk a jó időmérő teljesítményünket, és tovább kell fejlődnünk a hazai versenyünk előtt, ami Silverstone-ban lesz.”

 

Laurent Debout, Renault:

 

„Rengeteg jele volt a javulásnak ezen a hétvégén, ezért rossz érzés, hogy a végén nem tudtuk pontokra váltani. Ennek ellenére a harmadik legjobb idő a szombati kvalifikáción nagy lendületet ad mindenkinek és ez olyasmi, amit otthoni közönség előtt is be szeretnénk mutatni, három hét múlva.”

Sophie