Boullier: A McLaren Spanyolországra befoghatja a Mercedest

 

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szerint csapata agresszív fejlesztéseivel a májusi Spanyol Nagydíjra megfelelő versenyképességet érhet el.

A wokingi csapat a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után vezeti a konstruktőri bajnokságot, miután Kevin Magnussen és Jenson Button a második és harmadik helyen ért célba.

Boullier szerint a riválisok, a Mercedes és a Williams komoly előnyben vannak a mezőny többi résztvevőjével szemben és a McLaren célja, hogy hátrányát ledolgozza, mire a sport visszatér Európába.

“Igaz, hogy a Mercedes és a Williams előnyben van, ez talán fél és háromnegyed másodperc lehet” – mondta el Boullier. “De ami a McLarent illeti, a tél folyamán leginkább arra koncentráltunk, hogy erős és megbízható autót építsünk, mert úgy éreztük – és Ausztrália megerősítette stratégiánkat -, hogy a megbízhatóság lesz a kulcsfontosságú a szezon elején. Most nagyon agresszív, a teljesítményre irányuló fejlesztést kell elvégezni – utol kell érni a Mercedest és néhány más csapatot.”

Boullier szerint a McLaren a következő hét hétben erre képes lehet.

“Néhány csapat nem teljesített jól, de az egyértelmű, amint teljes gőzzel tudnak dolgozni, nagyon gyorsak lesznek. Célunk, hogy Barcelonára ledolgozzuk hátrányunkat és innen építkezzünk az első európai versenyeken.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif