Boullier – Nagyon jó verseny volt

eric

A Lotus Monaco óta mintha egy kis gödörbe süllyedt volna a teljesítmény tekintetében. A csapat állította, hogy ez átmeneti, és végül a Német Nagydíjon elért kettős dobogójukkal – Kimi Räikkönen a második, Romain Grosjean pedig a harmadik helyen végzett – be is bizonyították, hogy még mindig harcban vannak a vb címért. A dobogóért járó 33 ponttal a Lotus szerezte a legtöbb pontot a hétvégén. Nem csoda, hogy Eric Boullier csapatfőnök, és

Alan Permane a csapat pályán végzett munkájáért felelős igazgató is elégedetten nyilatkozott a futam után.

 

Eric Boullier:

 

„Ez egy nagyon jó versenye volt a csapatnak, ami igazolja azt a sok munkát, amit elvégeztünk Estone-ban, ezért köszönettel tartozunk mindenkinek a gyárban végzett erőfeszítéseikért. Három nehéz verseny után pont erre volt szükségünk: dobogóra állni. Ugyanígy kell folytatnunk, hogy mindkét tabellán visszavehessük elveszített pozíciónkat. Az E21 jól működött ma. Kimi és Romain pedig nagyszerűen vezettek. Jó volt a stratégiánk is, és fantasztikusak voltak a kerékcserék. Ha nem veszítünk időt mindkét Mercedes mögött, akkor talán nyerhettünk volna. Azt hiszem meg kéne kérünk a Pirellit, hogy ezeket a keveréket tartsa meg a szezon hátralevő részére.”

 

Alan Permane:

 

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy újra a dobogón állunk néhány silány verseny után. Mindkét autó hibátlanul működött a verseny elejétől a végéig, és úgy tűnt harcolni tudunk Sebbel a győzelemért, de végül nem sikerült megszerezni. Kimit Lewis tartotta fel az első kiállás után, de képes volt visszajönni, és a verseny végéig harcolni. Romain az első etapban fantasztikus munkát végzett a gumikkal, ami lehetővé tette számára, hogy jó eredményt érjen el. Elgondolkodtunk azon, hogy Kimi két kiállással végig menjen, de láthattuk a gumi teljesítményének visszaesését. Nagyobb teljesítményt vártunk a lágy gumiktól az utolsó kiállása után, de legalább tudta tartani a lépést Sebbel.”

 Sophie