Button: akinek nem teszik az új F1, menjen el

Jenson Button az Autosport hasábjain fakadt ki minden fanyalgóra, akik kritizálják a jelenlegi motorformulát, hangokat, egyszóval a modern Formula-1-et.

button

 

Szerinte egyszerű a megoldás, hisz senki sem kényszerít egyetlen embert sem, hogy itt versenyezzen, üzenete így szól a rinyálóknak: “Ha nem vagy boldog, versenyezz máshol.”

Nem tudni, hogy üzenetét konkrétan Vettelnek címezte-e – aki élesen bírálta a jelenlegi formulát – vagy csak elege lett a hisztizésből, mindenesetre ez is egy vélemény, amivel nincs egyedül a Paddockban.

Nemrég Niki Lauda is ezt az új korszakot nevezte meg a helyes iránynak:

“Végre egy olyan sorozatról beszélünk, amely teljesen összhangban van a technológiai trendekkel. Egy teljesen új korszakba léptünk, megváltoztak a közlekedés és a környezettudatosság feltételei, előtérbe került a hibrid autók fejlesztése.”

Button versenyzői aspektusból közelített a kérdéshez, szerinte a pilótáknak csak azzal kell foglalkozni, hogy futamokat nyerjenek:

“Pilótaként nem ítélkezhetünk az autók hangját illetve a vezetési élményt illetően. Ha elsőként léped át a célvonalat, megnyerted a nagydíjat. Ne érdekeljen, hogy az autó milyen hangot ad ki, vagy az, hogy milyen a kinézete. Megverted a világ legjobb versenyzőit, csak ez számít.”

Juhász Dániel

forrás: autosport.com,
fotó: McLaren F1

 

One thought on “Button: akinek nem teszik az új F1, menjen el

Comments are closed.