Button: Hamilton sebessége mindenkit sokkolni fog

button

Jenson Button a McLaren versenyzője egy interjúban volt csapattársáról beszélt, a jelenleg Mercedeses Lewis Hamiltonról. A két pilóta kapcsolata összességében nyugodtnak volt mondható a McLarennél, nem voltak nagy súrlódások közöttük, és jól kijöttek; ezért talán nem meglepő a pozitív nyilatkozat.

 

„Lewis olyan, mint mindegyikünk – ha nem olyan az autója egyensúlya, ami jól illik hozzá, akkor nincs könnyű dolga. És teljesen természetes, hogy Nico gyors. De Lewis sem vesztette el a sebességét, még mindig nagyon gyors. Vissza fog térni, és akkor mindannyitokat sokkolni fog.”

 

Button egy interjúban beszélt erről a Kanadai Nagydíjon a német Auto Motor Und Sport magazinnak, miután Hamilton először végzett előkelőbb helyen az időmérőedzésen, mint csapattársa, Rosberg.

 

Button hozzátette: „Tárgyilagosnak kell lenni. Lewis sokkal több pontot szerzett eddig, mint Nico. Lewis rendkívül gyors.”

 

A McLaren brit versenyzőjét arról is kérdezték, hogy vajon mennyit segített a Mercedes csapatnak az 1000 km-es Pirelli teszt a Monacói Nagydíj előtt. Button pedig igazán érdekes választ adott a kérdésre: „Mindkét pilóta azt nyilatkozta, hogy nem származott előnyük a tesztből. Hinned kell nekik, máskülönben hazugok lennének. Ezért én hiszek nekik.”

 

Button beszélt az idei autó fejlesztésének fontosságáról, és a következő évről is: „Az autók 2014-ben teljesen eltérőek lesznek, de először a mostani autónkat kell megérteni, hogy előreléphessünk jövőre. És még idén szeretnénk futamokat is nyerni. 2014 teljesen más lesz mindenki számára. Jövőre sok minden fog megváltozni: új motorok, aerodinamika és új KERS is lesz, és még nem tudjuk hogyan fog működni a turbó. Három különböző forrásból kapunk energiát (a motor, a KERS valamint a turbó). A sebesség pedig ismeretlen. Talán ez a legnagyobb változás, ami a forma-1-ben valaha is volt. Ehhez kell alkalmazkodnunk.”

Sophie