Button: Meglepett Magnussen szerződtetése

 

Jenson Button beismerte, meglepődött a McLaren azon döntésén, hogy Sergio Perez helyére a csapat Kevin Magnussent ülteti, mivel új csapattársa alig rendelkezik tapasztalattal.

Csütörtökön délelőtt derült ki, hogy Magnussen lesz Perez utódja és a McLaren Lewis Hamilton után ismét egy újoncot választott. Button elmondta, a lépés meglepő volt, de hozzátette, látja milyen erősségeket tud Magnussen magával hozni.

“Mindig meglep a Formula-1 és a dolgok változása” – mondta el Button. “Tavaly meglepődtem, amikor Lewis a távozás mellett döntött és azt hiszem most is hasonló a helyzet. De ilyen a Formula-1; a dolgok változnak és nekünk alkalmazkodni kell hozzá. Egész évben azt mondtam, fontos hogy a csapattárs – különösen az új szabályok miatt – tapasztalattal rendelkezzen. Kevinnek ez nincs meg, de azt hiszem sebessége nagyon jó és ami fontosabb számomra, hogy látszott ez a Formula-1-es teszteken, visszajelzései nagyon jók voltak, amely nagyon fontos lesz az év elején. Ugyanannyi napot töltünk az autóban és fontos, hogy visszajelzései jók, lehet bízni bennük. Izgalmas kihívás lesz mindnyájunk számára a jövő év és Kevin sebessége és elszántsága úgy érzem jó a csapatnak.”

Azonban Button szerint Magnussen számára kihívást jelent, hogy már a szezon előtti tesztektől kezdve jó munkát kell végeznie.

“Ismerem egy kicsit őt és az általa bejárt utat, de azt is, ahogyan dolgozik a csapattal. Hosszú ideje már itt van, a szimulátorban dolgozik és pontosan tudja, hogyan dolgozik egy Formula-1-es pilóta a csapatnál, milyen munkára és visszajelzésre van szükség. Meg kell tanulnia ezt nagyon gyorsan, ha még nem tudja, mert a tesztelés első napján már erősnek kell lenni és megkezdeni a motor, erőforrás és az autó fejlesztését.”

Perezről Button elmondta, a mexikóit valamiért élesen bírálták, pedig a fejlődés jeleit mutatta a szezon során.

“Ami a vezetést illeti, azt hiszem hosszú utat járt be az idei évben. Úgy érzem sokat tanult, jó teljesítményt nyújtott. A legkiemelkedőbb természetesen India volt. Mindig nehéz magadat máshoz hasonlítani, amikor problémáid vannak a versenyen, de Indiában úgy érzem nagyon jó munkát végzett. És azt hiszem, az év során tanult és javult sebessége, jobb versenyző lett, fejlesztette az autót, javult a gumikezelése; sokat tanult. Tanulási folyamaton megy át.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif