Button száraz versenyt remél

button

A szombati esős időmérőnek köszönhetően a McLaren meglehetősen kényelmetlen helyzetben találta magát: mind Jenson Button, mind Kevin Magnussen elbúcsúzhatott a Q2-ben a 12. és a 15. helyet megszerezve.

Button így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „Ez a pálya egyébként is nagyon kemény, és az alacsony hőmérséklethez hozzáadva még az esőt is … csak szenvedtünk. Mindent megteszünk, hogy működésre bírjuk a gumikat. Kevés a tapadás és nem megfelelő a leszorítóerőnk sem, így ha ilyen problémával találja szemben magát az ember, akkor a hátsó kerekek hőmérséklete hamarabb eléri az ideális fokot, mivel kipörgetheted őket, míg az elsőket nem. Szóval nagyon-nagyon trükkös a helyzet, és ezért is szenvedtem ennyire.”

Habár az eső most megnehezítette a McLaren dolgát, holnap száraz verseny elé néznek a pilóták.

„Remélem, hogy száraz versenyünk lesz, különben nagyon kemény délutánunk lenne. Ha száraz lesz a pálya, még ha a hőmérséklet alacsony is lesz, talán képesek leszünk a gumikat munkára bírni, és akkor jó versenyt futhatunk. Várom a holnapot. Sok olyan autó van, akiket tudjuk, hogy nem győzhetünk le, de sok olyan is van, akik ellen versenyezhetünk, és jó eredményt érhetünk el.”

Püski Annamária

fotó: McLaren