Célpontnak érezte magát Jenson Button a Magyar Nagydíjon

jenson

A 2009-es év világbajnokának, Jenson Buttonnak nem volt unalmas versenye a Magyar Nagydíjon. Mivel egyike volt azon kevés pilótáknak, akik a közepes abroncsokon vágtak neki a hetven körös magyar futamnak, ezért az első kiállások után többet beragadtak mögé – például Sebastian Vettel és Romain Grosjean is. A Hungaroringen nem egyszerű előzni, ezért sokat kellett védekeznie a brit pilótának, de úgy tűnt ezt egyáltalán nem bánja és élvezte a kihívást.

 

„Remek verseny volt, bár úgy tűnt nagyon sokaknak én voltam a célpont! Sebastian Vettel sokszor próbálkozott előzéssel, és a kettes kanyarban eltalálta a hátsó gumimat – valószínűleg meg is sérült az első szárnya, de én szerencsés voltam, mert nem kaptam defektet. A Romainnal való esetről nem sokat mondhatok. Nem tudom mit képzelt – ha csak nem megyek le a fűre egyértelmű volt, hogy ütközés lesz a vége. Nem hiszem, hogy gondolkozott a verseny ezen szakaszán.”

 

Button összesen 24 körig tudott kinn maradni a közepes keverékeken, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül a hetedik helyen fejezhesse be a Magyar Nagydíjat. Ezzel sikerült Felipe Massa Ferrariját is legyőznie a McLarennek, ami az idei évben kimagasló teljesítmény a csapat részéről.

 

„A verseny nagyjából felét a keményebb gumikon tettem meg, a leghosszabb etapot teljesítettem mindenki közül és jó, hogy meg tudtuk mutatni, képesek vagyunk erre. A középső szakasz a lágy abroncsokon is megfelelő volt, és az első körben sikerült a tizenharmadik helyről a nyolcadikra feljönnöm. Legyőztük az egyik Ferrarit tiszta versenyben, és az egyik Mercedest is legyőztük volna, ha Nico Rosberg autója nem áll meg; ezért sok pozitívummal térhetünk haza. A hetedik helyezés talán nem hangzik túl izgalmasan, különösen mivel a legutóbbi futamon az ötödik helyért harcoltunk, de jó munkát végeztünk az egész hétvége során, és előreléptünk. Ez mindenkinek motivációt jelent.”

Sophie