Célvonalban – Jenson Buttonnal

button

 

A forma-1 hivatalos honlapja minden évben indít egy rovatot, amelyben az olvasók jobban megismerhetik kedvenc pilótáikat. Az idei évben nem kérdéseket tettek fel, hanem elkezdtek egy mondatot, és a pilótáknak csak annyi a dolguk, hogy kedvük szerint befejezzék. A mostani „áldozat” a McLaren brit világbajnoka Jenson Button, aki kellemes és kínos pillanatait is szívesen osztja meg rajongóival.

 

A sportember, akit a legjobban csodálok…

Jenson Button: Jelen pillanatban több is van, főleg a 2012-es Olimpia után, ahol a brit csapat tagjai kiemelkedő eredményt értek el. Chrissie Wellington, a brit triatlonozó az egyik ember, akit mindig is csodáltam egész pályafutása során.

 

A legjobb színész a világon…

JB: Megint csak túl sok van. Annyi színész van, akiket látva biztos lehetsz benne, hogy jó filmet választottál – Denzel Washington is egyike ezeknek a színészeknek.

 

A legemlékezetesebb előzés a pályafutásom során…

JB: Az előzés mindig jó érzés. Van jó pár, amit megemlíthetek, nem feltétlenül a legszebbek, de remek pillanatok voltak: például megelőzni Sebastiant [Vettel] az utolsó körben, Montrealban, még 2011-ben, amivel sikerült megnyernem a versenyt. Vagy ott van az a futam, amikor az első Brit Nagydíjamon megelőztem Michael Schumachert. 2009-ben Brazíliában is voltak szép manővereim, amikor megnyertem a világbajnokságot. A tizenötödik helyről indultam, és egészen az ötödik helyig kellett előre jönnöm, hogy annyi pontot menthessek, amennyire szükségem volt a bajnokság megnyeréséhez.

 

A legviccesebb ember, akit ismerek…

JB: James Williamson, aki a Button Csapat tagja. Ha nem azzal lenne elfoglalva, hogy csodálatos sportügynök legyen, akkor saját tévé műsora lehetne – nagyon vicces ember.

 

Mindenidők legjobb slágere…

JB: Újra azt kell mondanom, hogy túl sok van – ezek nehéz kérdések! Mostanában sok Red Hot Chili Peppers dalt hallgatok – a Blood Sugar Sex Magic című albumuk hihetetlen jó és időtlen.

 

A legjobb dolog két szezon között…

JB: A családommal és barátaimmal töltött idő.

 

A legutóbbi alkalom, amikor elvesztettem a hidegvérem…

JB: Én is tudok mérges lenni, mint mindenki más, de ahogy múlnak az évek, egyre jobban tudok tovább lendülni a problémákon. Az ordibálás nem segít senkinek.

 

Az első háziállatom…

JB: Egy boxer, akit Jodie-nak hívtak.

 

Az utolsó fénykép, amit készítettem…

JB: Egy játék szamár volt, amit az én verseny overálomba öltöztettek.

 

A legutóbbi alkalom, amikor későn keltem fel…

JB: Múlt hét kedden. Hét év óta ez volt az első alkalom.

 

A legjobb érzés a világon…

JB: Világbajnokságot nyerni.

 

A legértékesebb tulajdonom…

JB: A világbajnoki trófeám.

 

A kedvenc italom…

JB: Kókusz víz, amikor jó fiú vagyok, és hideg sör, ha elengedhetem magam.

 

Sosem látsz engem, amint…

JB: Női úszóruhát viselek… még egyszer.

(Button rendszeresen jár triatlon versenyekre, kedvesével Jessica Michibatával, és egyszer az ő úszóruháját kérte kölcsön, amikor elfelejtette magával vinni sajátját. De úszás közben, annyira szorossá vált a ruha, hogy pánikroham tört Jenson-re és úgy kellett kihúzni őt a vízből. Később csak annyit mondott az esetről, hogy kínos volt, így kiesni a saját rendezésű versenyéről.)

 

A legjobb nyaralóhely…

JB: Hawaii. Tökéletes hely, edzésre és pihenésre is.

 

A kedvenc napszakom…

JB: Most!

 

A legfurcsább pletyka, amit valaha magamról olvastam…

JB: Az, hogy komoly autóbalesetet szenvedtem, pedig valójában az ágyamban voltam.

 

A legjobb ajándék, amit valaha rajongótól kaptam…

JB: Mindegyik ajándék egyformán különleges.

Sophie