Christian Klien és Kiss Pál Tamás csapattársak lesznek

klien

Az egykori osztrák Forma-1-es versenyző Christian Klien újra forma autóban bizonyíthat. A hétvégén megrendezésre kerülő AutoGP világsorozat mugellói állomásán a Zelle Racing egyik autóját fogja vezeti. Épp annál a csapatnál ahol Kiss Pál Tamás is versenyez a hétvégén.

A Zelle Racing Kiss Pál sikeres hungaroringi szereplését követően Silverstoneban is lehetőséget biztosított a miskolci autóversenyző számára. Mivel ott egy dobogó és egy hetedik helyezés volt a mérlege, a csapat úgy döntött az olasz versenyhétvégén is Tamásé lesz az egyik ülés.

Klien legutóbb 2010-ben Abu-Dhabiban vezetett formula autót. A köztes időszakban – mármint 2010 és 2013 között – GT és túraautó versenyzéssel tartotta formában magát., valamint indult a V8 Supercars sorozatban Ausztráliában. Hovatovább a Peugeot versenyzőjeként a le mans-i 24 órás viadalon is részt vett.

Az osztrák versenyző 2004 és 2010 között 50 Forma-1-es nagydíjon indult és összesen 14 pontot gyűjtött. Legjobb eredménye a 2005-ben elért 5. helyezése a Kínai Nagydíjon egy Red Bull volánja mögött.

Az AutoGP versenyeit vasárnap reggel 8:45-től, felvételről (első futam), míg 11:45 perctől élőben követhetik a szurkolók a második futamot az Eurosport csatornáján.

Kis Norbert