Csak a Pirellinek származott előnye a tesztből – véli Rosberg

rosberg

A Monacóban kirobbant tesztbotrány Kanadában sem csitult. Mint tudjuk, a Mercedest azóta beidézték meghallgatásra, amelynek kimenetele bármi lehet. Ennek kapcsán a Kanadában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón részt vevő Nico Rosberg sem kerülhette el a kérdéseket.

Az egyik újságíró azt próbálta kideríteni, hogy miért Rosberg és Hamilton ült az autó volánjánál a 3 napos titkos teszten, és miért nem a Mercedes tartalékpilótája, Sam Bird.

A német erre így válaszolt: „A Pirelli számára az volt a legjobb, hogy mi ültünk az autóba. Sam nem vezetett még túl sokat így nem lett volna képes a mi tempónkat autózni és olyan köröket futni a Pirellivel, mint mi, köszönhetően a tapasztalatunknak. Szóval a Pirelli számára határozottan előny volt, hogy mi ültünk az autóban. Nekünk semmi közünk a teszthez. A Pirellisek voltak ott, ők mondták meg, hogy mennyi kört menjünk az egyik keverékkel és mennyit a másikkal. Szóval ez teljes mértékben egy Pirelli teszt volt, hogy még jobban megismerjék az abroncsot.” – magyarázta Rosberg – „Én csak megpróbáltam minél több információt elmondani nekik abból, amit éreztem, hogy segíthessem a gumik fejlesztését.”

Püski Annamária