Dennis: Magnussen világbajnok lehet

dennis

Kevin Magnussen magabiztos versenyzést bemutatva debütált Ausztráliában, amivel felhívta magára az egész világ figyelmét. Csapaton belül természetesen tisztában voltak a képességeivel, korábban Button is elismerően nyilatkozott róla, de Magnussen szerződtetése, az öreg róka, vagyis  Ron Dennis érdeme, akinek remek képessége van ahhoz, hogy a fiatal tehetségeket felkarolja, és sztárt faragjon belőlük.

„Minden megvan benne ahhoz, hogy megnyerje a világbajnokságot, de egyúttal egy versenyképes autó is dolgozik alatta.” – mondta Dennis a brit Autosport hasábjain a 21 éves Magnussenről.

„Egyelőre csak egy versenyen vagyunk túl. Meglátjuk, hogy mi lesz négy futam múlva.

“Azonban semmi kétségem nincs az ő temperamentumát, koncentrációját és elkötelezettségét nézve. Készen áll arra, hogy áldozatokat hozzon.”

„Egy zseniális mentorra lelt Jenson-ban. Nagyon jól megértik egymást, és Kevin tiszteli Jensont.”

kevin

Dennis kitért arra is, miért választották Sergio Perez helyett a fiatal tehetséget

“Azért választottuk őt, mert egyszerűen jobb munkát végez.”

“Láthattuk, hogy egyszer sem hibázott a hétvégén. Nem érintette a falat, nem hagyta el a pályát, minden utasítást követett, és ennek ellenére a megfelelő időben nagyon keményen nyomta.”

“Csakis dicsérni tudom őt, hisz száraz és nedves viszonyok között is bizonyított. Ki kérhetne ennél többet? Ez indokolta a kiválasztását.”

„Lehetőséget adtunk neki, és mindig nehéz meghozni az ilyen döntéseket, hisz néha ezek rosszul sülnek el, de elégedett vagyok, mert ez volt a helyes lépés.”

Juhász Dániel