Di Resta az ötödik pozíció helyett, a rajtrács végéről indulhat

resta

Paul di Resta a tegnapi időmérő után, érthető módon nagyon boldog volt, hisz a hazai nagydíján a harmadik sorba kvalifikálni imagát kiváló teljesítmény. Az időmérő után még így nyilatkozott:

 

„Nagyon boldog vagyok az időmérő eredménye miatt, és azt hiszem az egész csapat rendkívül elégedett lehet ezzel az ötödik rajtkockával. A reggeli szabadedzés elég nehéz volt, ezért remek érzés, hogy egyből a két Mercedes és Red Bull mögé sikerült felérnünk. Ez a pálya sok eltökéltséget igényel és fokozatosan kell felépítened a sebességet, de végülis úgy érzem a lehető legjobban teljesítettünk – és ez az, ami ilyenkor számít. Holnapra a gumik megfelelő állapotban vannak, és jó esélyt akarunk magunknak adni, hogy tiszta versenyt futhassunk. Jól fogok aludni éjjel és remélem, hogy holnap rendes versenyünk lehet, aminek a végén sok pontot szerezhetünk.”

Aztán jött a fekete leves, és az időmérő utáni ellenőrzéskor kiderült, hogy az autó 1,5 kilogrammal könnyebb a szabályzat által meghatározott 642 kilogrammnál.

Paul di Resta ügye a versenybírák elé került, akik végül a szabályszegés miatt kizárták az időmérőről, és a rajtrács végére száműzték.

Sophie