Domenicali: Nem velem van a probléma

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint a maranellói csapatnak két ok miatt nem sikerült sorozatban negyedszer legyőznie a Red Bullt.

A spanyol AS lapnak az olasz szakember elmondta, nem ő jelenti a fő problémát: “Nem lehet leváltani Domenicalit és holnap már nyerni. Természetesen felettesem ezt megtehetné és ha ezt is teszi, mindig hálás leszek a Ferrarinak. De Olaszországban azt mondják: Amikor egy járt utat elhagysz, a másik sokkal rosszabb lehet. A probléma nem Domenicalival van. Domenicali az első, aki munkába áll reggel és az utolsó, aki elhagyja a gyárat. Ha 2012-ben nyertünk volna, akkor Domenicali remek ember lenne, jól teljesítené munkáját.”

Helyette Fernando Alonsóval a Ferrarinak nem sikerült bajnoki címet szereznie Domenicali irányítása alatt. A csapatfőnök úgy érzi, műszaki problémák hátráltatták a csapatot 2013-ban.

“Az első az volt, hogy a szezon elején olyan autóval rendelkeztünk, amely az időmérő edzésen versenyképes volt és a futamon nagyon jó sebességgel rendelkezett. A probléma az, hogy nem tudtunk folyamatosan javítani az autón, mert sajnos néhány esetben a fejlesztések nem jobbá, hanem rosszabbá tették az autót.”

Domenicali szerint a Ferrari keményen dolgozik a hibák helyrehozásán. A csapatfőnök hozzátette, 2013-ban a második problémát a Pirelli abroncsok megváltoztatása jelentette.

“Nem említem miért volt jó, vagy nem a váltás, de a gumik változtatásával nem tudjuk kihozni autónkból a legjobbat – a versenyképes sebességet.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif