Ecclestone: Vettel egy igazi bajnok

 

ecclestone

Bernie Ecclestone-t nem lepte meg, hogy negyedik alkalommal is Sebastian Vettelt koronázták világbajnokká 2013-ban, hiszen a Red Bull versenyzője” olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel mások nem.”

A La Gazzetta dello Sportnak adott interjúban Bernie Ecclestone azt is elmondta, hogy sokat fejlődött a tavalyi szezonhoz képest.

„Nem, mert Sebastian olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel mások nem és teljesen megérdemelte.”- adta válaszul arra a kérdésre, amikor arról kérdezték, hogy meglepte-e Vettel 2013-as sikere. „ Nem csak azt kell nézni, amit a pályán csinál, hanem azt is, ahogyan képes motiválni a csapatot, a készség, amellyel az autót kezeli és a kapcsolat, ami a szerelői között van. Vettel egy igazi bajnok.”

„ Ebben az évben nagyon sokat fejlődött és 100%-ot javított. Sokkal nyitottabb és beszédesebb. És nagyszerű a humorérzéke.” – folytatta Ecclestone.

„ Kölyökként négy bajnoki címet nyerni nem könnyű, mert vannak olyan újságírók, akik nem tudják mit kérdeznek és gyakran képtelenségekkel zaklatják.”

Ami a jövőt illeti, Ecclestone úgy véli Vettel időben ott hagyja majd a Red Bullt és nem feltétlenül a Ferrarihoz csatlakozik majd.

„ Olyan fiatal még, biztosan nem marad egy életre ott, ahol most van. Az a gond, hogy minden versenyző a Ferrariban akarja befejezni a karrierjét és ez szép dolog ( a Scuderiánál versenyezni.)

Szerintem Vettel egy olyan csapathoz csatlakozik majd, akik segítenek neki több bajnoki címet nyerni – nem számít, milyen múlttal rendelkeznek.”

Deme Amdrea