Elhunyt Button édesapja

 

John Button, a Formula-1-es pilóta, Jenson Button édesapja 70 éves korában elhunyt.

Miután fia szinte összes Formula-1-es versenyére ellátogatott, John népszerű alakja volt a paddocknak az elmúlt 15 év során.

John egész élete során óriási szenvedélyt mutatott az autósport iránt, az 1970-es években ralikrosszozott.

Az 1976-os RAC brit ralikrossz bajnokság második helyén végzett és egy Volkswagen Beetle volánja mögött versenyzett.

Számára természetes volt, hogy fia Jenson – aki ralikrosszos barátjáról, Erling Jensenről kapta nevét – az autósportban fog versenyezni, amikor saját pályafutás véget ér és John minden követ megmozgatott azért, hogy Jensont a csúcsra juttassa.

John ugyan néhány Formula-1-es versenyt kihagyott, de nagy rajongója volt fiának.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nagyon jól ismerte John Buttont és az elsők között tudatta részvétét a családdal.

“Hosszú Formula-1-es pályafutásom során sok pilóta édesapjával kapcsolatba kerültem, de bizton állíthatom, hogy John volt talán mindenki közül az, aki a legtöbb odaadást mutatta fia iránt” – mondta el Whitmarsh. “Mióta Jenson fiatalként gokartozni kezdett édesapja mellette állt, segítette őt, támogatta, pénzt szerzett a következő versenyre. Amint Jenson felnőtt és továbbra is győzni tudott John még mindig ott volt mellette, rendületlen segítője és támogatója volt. És most, az utóbbi években, amikor Jenson kiteljesedett és Formula-1-es világbajnok lett, a Formula-1-es rajtrács legtapasztaltabb pilótájává vált John még mindig elkísérte, hűséges és szerethető, jóindulatú és népszerű tagja volt Jenson kicsi és közeli kíséretének. Ez a szezon lesz Jenson ötödik éve a McLaren pilótájaként. Úgy tudom, John az elmúlt négy év során minden versenyen jelen volt és ezen időszak alatt különleges és mondhatom, pótolhatatlan része lett a McLaren ‘családjának’. Nemcsak nagyszerű apa, de kedves ember si volt, nagyon fog hiányozni Jensonnak természetesen, valamint az egész McLarennek és a Formula-1 közösségének. Biztos vagyok benne, hogy a McLarennél és a Formula-1-ben mindenki csatlakozik hozzánk, őszinte részvétüket küldök Jensonnak, a Button családnak és a barátoknak.”

f1hungary.fw.hu

http://f1hungary.fw.hu/banner.gif

3 thoughts on “Elhunyt Button édesapja

Comments are closed.