Enyhe büntetést kapott a Mercedes

mercedes

 

A FIA Nemzetközi Bírósága ítéletet hozott a Mercedes-Pirelli titkos tesztjéről, amit még a Monacói Nagydíj előtt hajtottak végre. Három napon keresztül a barcelonai pályán tesztelte a német csapat a Pirelli újfajta keverékeit. Összesen 1000 km-t tett meg a két pilóta Lewis Hamilton és Nico Rosberg.

 

Miután a bíróság minden érintettet meghallgatott a következő döntést hozta:

 

A Mercedes csapat vétett a szabályok ellen, mert évad közbeni tesztet hajtottak végre a 2013-as autójukkal, ezért kizárták őket a Fiatal Pilóták Tesztjéről, ami jövő hónapban lesz Silverstone-ban. Ezen kívül a Pirelli és a Mercedes is figyelmeztetésben részesült az eset miatt.

 

A csapat azért nem kapott szigorúbb büntetést, mert a bíróság elfogadta az érvelést, miszerint a csapat jóhiszeműségből segített a Pirellinek a megfelelőbb abroncsok kialakításában és ezzel semmilyen hátsó szándékuk nem volt, nem akartak jogosulatlan előnyt szerezni.

 

A Mercedes AMG csapat elfogadta az ítéletet és megköszönték a bíróság igazságos ítéletét. Ezenkívül bejelentették, hogy nem kívánnak élni a fellebbezés lehetőségével. A csapat jogi képviselője elmondta, megfelelőnek tarják a döntést – előzetesen is ezt a büntetést nevezték meg lehetséges ítéletnek.

 

Megállapodás született arról is, hogy a Mercedes a FIA-val és a többi csapattal ki fog dolgozni egy szigorúbb és átláthatóbb szabályzatot a jövőbeni ilyen esetek elkerülésének érdekében. Ebben állítólag már az is szerepelni fog, hogy a tesztek egy részének a gumiszállító munkáját kell segítenie.

 Sophie