Évi 35 millió eurót is megérne Alonso a Ferrarinak

alonso

A spanyolok világbajnokát Fernando Alonsót hiába tekintik a sportág egyik kiemelkedő alakjának 2006 óta nem tudott bajnoki címet nyerni. Abban a reményben igazolt át a Ferrarihoz 2009-ben, hogy velük megközelítse Michael Schumacher vagy Juan-Manuel Fangio sikereit.

Az idő azonban lassan elszalad és az idén 33 éves pilóta még mindig „csak” kétszeres világbajnok. És a szomorú ebben tényleg az, hogy nem vele van a baj; olyan konstans teljesítményt nyújt érett versenyzés mellett, ami egyedülálló a mezőnyben. A Ferrari viszont 2008 óta nem tudott világbajnok autót építeni. Nem csoda, hogy Alonso kezdi elveszíteni a türelmét.

A sajtóban már lassan egy éve repkednek a pletykák arról, hogy a spanyol pilóta eligazol a Ferraritól, de eddig mindkét fél tagadta ezeket a híreszteléseket. Az olasz Autosprint azonban a múlt héten új hírekkel rukkolt elő. Szerintük a Ferrari minden áron megtartaná Alonsót és ezért hajlandóak lennének évente 35 millió eurót is kiadni, ha a spanyol velük marad 2019-ig.

Az olasz hírrel majdnem egy időben a német Bild újság is ugyanezen hírekről számolt be, hozzátéve, ha létrejön a szerződés, az lenne „minden idők egyik legnagyobb szerződése a sporttörténelemben”. Alonso és a Ferrari még nem nyilatkozott az ügyben. Az biztos, hogy ha a spanyol kapna végre a Ferraritól egy versenyképes autót, sok győzelemnek örülhetnének a tifosik. Viszont nehéz megmondani, hogy a hírek, csak a nyári szünet miatti uborkaszezon termékei, vagy valós tényeken alapulnak… Csak idő kérdése és kiderül.

 Sophie