Felipe Massa győzne Spa-ban

massa

 

Felipe Massa utolsó nagydíjgyőzelme 2008-ban volt, Brazíliában. Ezért a Ferrari pilótája kellőképpen kiéhezett a sikerre és mely másik pálya lehetne alkalmasabb egy újabb győzelemre? Massa is szereti ezt a pályát és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jövőben még nyerhet Belgiumban.

 

„Spa fantasztikus helyszín, minden pilóta álma itt versenyezni, főleg forma-1-es autóval. Legendás történelme van és nagyszerű kihívás a sok irányváltás, valamint a pálya más-más részeinek eltérő tengerszint feletti magassága miatt. Ezek együttesen teszik a vezetést igazi élvezetté. Mindenki nyerni akar itt. Imádom a pályát és remélem, karrierem során még nyerhetek Spa-ban. Ez sokat jelent mindenkinek a pálya történelme miatt.”

 

A tavalyi verseny során Massának a tizennegyedik helyről rajtolva sikerült felküzdenie magát az ötödik helyig. A brazil pilóta egy nyilatkozat alkalmával elárulta, hogy a belga pályán a második szektor vége és a harmadik eleje a legizgalmasabb rész, valamint elmondta, hogy a legendás Eau Rouge-t valójában úgy kell bevenni, mintha egyenes lenne – padlógázzal.

 

„Egy modern forma-1-es autóval – köszönhetően az összes aerodinamikai és műszaki fejlesztésnek – az Eau Rouge bár kanyarnak látszik valójában úgy mész át rajta, mintha egyenes lenne, teljes gázzal mész bele minden körben. Úgy vélem a legjobb része a pályának a második szektor vége felé van, ahol nagyon sok a gyors kanyar. A legmegerőltetőbb rész pedig az Eau Rouge utáni rész, ahol az összes sikán lejt. Itt a legkisebb hiba is rengeteg időveszteséggel járhat.”

 Sophie