Felújítják az interlagosi pályát

brazil

Az idei évben november kilencedikén kerül megrendezésre a Brazil Nagydíj, az interlagosi pályán, ahol 1973-ban rendeztek először futamot. A pálya elég rossz állapotban van, ezért a brazil kormány úgy döntött ideje felújítani, és ha vége az idei futamnak, egyből munkához is látnak.

A tervek szerint a 2015-ös nagydíjra már be is fejeződnek a munkálatok, melyek között szerepel a pálya újraaszfaltozása, valamint a teljes garázs és paddock rész korszerűsítése. Az új aszfalt sokkal simább lesz és nagyobb tapadást fog biztosítani anélkül, hogy jobban igénybe venné az abroncsokat. Tágasabb garázsok fogják várni a száguldó cirkusz résztvevőit, amelyre szükség is van, hiszen régóta beszédtéma a csapatok között, hogy szépen lassan a sport kinőtte az ilyen méretű garázsokat.

A fejlesztések nyolcvan millió dollárt fognak felemészteni, ebben a már említettek mellett benne van a boxutca kijáratának biztonságosabbá tétele is. A tervek között szerepelt továbbá, hogy a négyes kanyar előtti egyenesre teszik át a rajt-cél vonalat, de ezt végül elvetették. Az egyik interlagosi szóvivő szerint ezzel elveszett volna a pálya eredeti karakterisztikája, ezért egy hosszabb vizsgálat után végül elvetették a változtatást.

A mostani paddock részt és a garázsokat egy az egyben lerombolják, úgyhogy mindenki jól nézze meg magának az utolsó előtti nagydíj hétvégéjén, mert jövőre már, ha minden igaz, egy teljesen megújult interlagosi helyszínt láthatunk majd. A pályának egyébként 2020-ig szerződése van.

Sophie