Fernando Alonso – Az utolsó versenyig küzdeni fogunk

alonso

 

A Ferrari ismét egy felejthető versenyen van túl. Az olasz csapat kétszeres világbajnoka Fernando Alonso csak az ötödik helyen végzett, ezzel tovább növelte a lemaradását összetettben Sebastian Vettellel szemben, és Kimi Räikkönen is megelőzte őt összetettben. A Magyar Nagydíjon a spanyol klasszis nem is számított jobb eredményre, sőt szerinte rosszabb is lehetett volna:

 

„Ötödikként célba érni talán több is, mint amire számítottunk, mert a Mercedes, a Lotus és a Red Bull gyorsabbak voltak nálunk. Ez tény, amit már láttunk a pénteki szabadedzéseken is. Ezzel a versennyel egy számunkra nehéz hónap ért véget; Silverstone-ban és a Nürburgringen sem voltunk igazán versenyképesek. Ennek ellenére, ha megnézzük a megszerzett pontok számát, ma nem is vesztettünk olyan sokat, hála Hamiltonnak és Räikkönennek, akik segítettek nekünk azzal, hogy ne legyen túl nagy Vettel előnye az élen.”

 

Alonso a futam után beszélt a terveikről is, és arról, mennyi esélyük van megnyerni a bajnokságot:

„A célunk most az, hogy egy sokkal versenyképesebb autóval érkezzünk meg Spa-ba és Monzába; ezen fogunk dolgozni. Hátravan még kilenc verseny, és az elérhető pontok száma több mint elég [hogy behozzuk a lemaradásunkat]. A csapat képes erre, és a potenciál megvan bennünk, ezért nem látom okát, miért ne harcolhatnánk a bajnokság megnyeréséért az utolsó versenyig, ahogyan tettük ezt, mindig is.”

 

Sophie