Fernando Alonso – Nem várhatunk csodákat

alonso

A Koreai Nagydíjon nem sikerült Fernando Alonsónak az a bravúr, hogy viszonylag hátulról felállhasson a dobogóra. Ehhez most nem volt meg a Ferrari versenytempója. A spanyol pilóta elmondása szerint erre számítottak is, hiszen az adatok már pénteken is túlságosan jelentős gumikopást mutattak a hosszú etapokon.

„Tudtuk, hogy nehéz verseny előtt állunk és sajnos az eredmények megfeleltek az előzetes várakozásoknak, amiket még pénteken tapasztaltunk, amikor hosszú távon gondunk adódott a gumikopással. Nem okozott meglepetést számunkra, hogy nem volt meg a kellő sebességünk az időmérőn, mert év eleje óta ez a helyzet, de ezúttal a versenyen sem volt meg a kellő tempó.”

Már a rajtja sem sikerült túl jól a spanyol világbajnoknak, mert elment mellette az egyik Sauber, és Massa megpördülési miatt is korrigálnia kellett a hármas kanyarban Alonsónak, de ez nem okozott gondot számára:

„Sajnos a rajtnál nem tudtam magam mögött tartani az egyik Saubert, ezért elég megerőltető versenyem volt gumikezelés szempontjából. Ami a harmadik kanyarban történt Felipével az nekem nem okozott problémát, valaki biztos neki ütközhetett, nagyon sokan voltunk egyszerre abban a kanyarban. Próbáltam elkerülni őt, és folytattam a versenyemet anélkül, hogy ez befolyásolt volna, mert ekkora már Hülkenberg mögött voltam.”

Fernando Alonso tőle megszokott módon, már a következő megmérettetésre koncentrál, amelyre vasárnap kerül sor Japánban. A kétszeres világbajnok szerint Vettel már túl messze van ahhoz, hogy elkaphassák, de a konstruktőri második helyezést mindenképpen szeretnék megtartani.

„Most Suzukára kell koncentrálnunk és arra, hogy újra dobogóra állhassunk és visszanyerjük szokásos vasárnapi formánkat, amivel tudunk az élen állókkal harcolni. Vettel világbajnoki pontok tekintetében már nagyon messze van, és nem várhatunk csodákat az év végéig. A konstruktőri második hely reálisabb cél, egy dolog azonban biztos: nem adjuk fel és megteszünk minden tőlünk telhetőt.”

Sophie