Force India: Az év egyik nagy kérdése az osztrák pálya

force

A Force India Mercedes eddig pozitív évet tudhat maga mögött, hiszen a konstruktőri tabella negyedik helyén állnak, és szorosan a Ferrari nyomában vannak, mindössze tíz ponttal elmaradva tőlük. Persze messze még a vége, de a szezonkezdet biztató volt számukra. Ezért nincs okuk negatívan hozzáállni a hétvégén megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjhoz. A csapat két pilótája; Nico Hülkenberg és Sergio Perez sem versenyzett még a Red Bull Ringen, ezért nem tudják, mire számíthatnak. A 4.326 km hosszú pályán, kilenc kanyar található, melyek elég megterhelőek, ezért fontos lesz, ki milyen gyorsan tud alkalmazkodni. Ennek ellenére Hülkenberg és Perez is jó hétvégére számít.

 

Nico Hülkenberg:

„Az orosz pályával egyetemben ez a helyszín az idei év egyik nagy kérdése mindenki számára. A pálya hosszú egyenesekből áll és mindössze pár kanyarból, ami illik az autónkhoz, ezen kívül a lágyabb keverékeket kapjuk a Pirellitől csakúgy, mint Kanadában. Amikor egy új pályára érkezünk, még fontosabbá válik a szabadedzések szerepe, mert nagyon sok új dolgot kell megtanulni. A Red Bull Ring rövid pálya, ezért minimális lehet a különbség az autók között, vagyis egy kis hiba is sokba kerülhet. Már megmutattuk idén, hogy versenyképesek és megbízhatóak vagyunk, de azért van még miben fejlődni; sokat kell még dolgoznunk. Lesznek pályák, ahol erősek leszünk és megragadhatjuk a lehetőséget, és lesznek olyanok is, amelyek nagy kihívást fognak jelenti számunkra. Tudom mi a csapat terve az évad további részére, és nem látom be, miért ne harcolhatnánk egész évben azon a szinten, ahol most vagyunk.”

Sergio Perez:

„Nem igazán tudom, hogy mire számíthatok, mert még sosem jártam a Red Bull Ringen, de már nagyon várom. Nem sokan ismerik a pályát, ezért ebből akár egy kis előnyünk is származhat. Gyorsan kell tanulni, és hozzászokni az adott körülményekhez. Egy új pálya mindig tartogat meglepetéseket, de pont ez benne az érdekes. Első ránézésre tetszik a vonalvezetése. Remélem jó eredményt fogunk elérni a hétvégén.”

Sophie