Force India – Elértük célunkat

sutil

 

A Force India csapat idén már sokszor került közel a dobogóhoz, de valami miatt, még nem sikerült felállniuk rá. A Brit Nagydíjon is hasonló volt a helyzet. Adrian Sutil egy ideig a harmadik helyen állt, de a régi abroncsokkal esélye sem volt feltartani a mögötte autózó frissen gumit cserélt pilótákat. Így végül a hetedik helyen intették le. Csapattársa Paul di Resta az időmérőedzésen az ötödik legjobb időt autózta, de később kizárták az edzésről, és törölték eredményét, mert másfél kilogrammal könnyebb volt az autója, mint a limit. Ezért az utolsó helyről kellett indulnia. A pályán sok előzést mutatott be a skót pilóta, és végül a kilencedik helyre jött fel. A csapat célja a dupla pontszerzés volt, ezt elérték, ezért elégedettek is az eredménnyel.

 

Adrian Sutil:

 

„A verseny eleje jól alakult, mert eredetileg is két kiállást terveztünk, és az első kör elején már a negyedik helyen voltam. Kihívás volt egyszerre vigyázni a gumikra, és munkára bírni őket, de a legnagyobb gondot a második biztonsági autós fázis jelentette, mert a körülöttem lévő autók úgy döntöttek kereket cserélnek. Én kint maradtam, és az új rajtnál a harmadik voltam, de a mögöttem lévő autók új gumikkal nagy előnyhöz jutottak és elég könnyen meg tudtak előzni az utolsó pár körben. Csalódott vagyok, hogy ilyen kevéssel a vége előtt csúsztam hátra, de a hetedik hely is sok pontot jelent nekünk, ezért boldog vagyok az eredménnyel.”

 

Paul di Resta:

 

„Nem ez volt a legegyszerűbb versenyem, de mindent beleadtam, amit csak tudtam, és úgy gondolom, elégedett lehetek a két pontommal. Zűrös verseny volt, mert elvesztettem az első szárnyamat, amikor próbáltam elmenni Nico [Hülkenberg] mellett, ezért amikor kijött a biztonsági autó úgy döntöttünk kicseréljük, ami pár pozícióba került. A verseny vége felé frissek voltak a gumik, és közel voltam Ricciardóhoz, de kifogytam a körökből, és végül nem értem utol. Ennek a hétvégének voltak nagyon jó és nagyon rossz momentumai is, de megint pontokat tudtunk szerezni, ami jó a csapatnak, hiszen mindketten pontszerző helyen értünk célba.”

 

Dr. Vijay Mallya a Force India csapatfőnöke és tulajdonosa:

 

„A verseny előtt azt mondtuk, a célunk az, hogy mindkét autót behozzunk pontszerző helyre, és elégedett vagyok, mert ezt sikerült elérnünk. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt hat verseny során pontokat tudtunk szerezni. Adrian versenye nagyon biztató volt, és egy ideig úgy tűnt, harcolhatunk a dobogóért, de a két biztonsági autós szakasz összerázta a mezőnyt, és megszüntette a két kiállásos stratégia előnyeit. Paulnak nagyon eseménydús versenye volt, de szép csatákat vívott a pontokért és megmutatta az autó sebességét. A nyolc ponttal, amit ma szereztünk megerősítettük ötödik helyezésünket a világbajnokságban, és most Németországba megyünk, ahol reméljük, ismét jó formában leszünk.”

Sophie