Force India – Hiányzott az autó teljesítménye

sutil

 

A Force India pár héttel ezelőtt, még reménykedett benne, hogy hamarosan a dobogót ünnepelhetik, de a Német Nagydíj csalódást keltő volt a csapat számára. Egyik pilóta sem tudott az első tízbe kerülni: Paul di Resta a tizenegyedik, csapattársa, Adrian Sutil pedig csak a tizenharmadik lett. Mindketten a gumikopásra panaszkodtak, és reménykednek benne, hogy Magyarországra javíthatnak a teljesítményükön.

 

Paul di Resta:

 

„Nem ez volt a legegyszerűbb hétvégénk, de a verseny vége felé úgy nézett ki, hogy szerezhetünk pár pontot. a végén azonban elfogytak a gumik. Mindig kockázatos a két kiállásos boxtaktika, főleg ha a biztonsági autós periódus alakítja a kiállásokat. A verseny alatt voltak időszakok, amikor jól működött az autó, de az első szett közepes keveréken nagyon szenvedtem és nem voltam elégedett az autó egyensúlyával. A helyzet valamelyest javult a verseny végén, de már nem volt lehetőségünk a pontszerzésre. Ez bosszantó, úgyhogy szükségünk van az autó potenciáljára, hogy visszakerülhessünk a megszokott helyünkre Magyarországon.”

 

Adrian Sutil:

 

„Végül eléggé csalódást keltő volt a verseny, és nem tudom mi volt az oka, de nem volt meg a sebességünk a hétvége során. Szenvedtem a gumikon, és a két kiállásos stratégiát háromra kellett cserélni, ami nem volt előre eltervezve. Az utolsó kiállásnál időt is vesztettem, ami miatt már esélyem sem volt pontokat szerezni.”

 

Robert Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke:

 

„Rossz érzés kiszorulni az első tízből, de Paul nagyon közel került a pontszerző helyekhez. A két kiállásos taktikája sem volt elég ahhoz, hogy elhárítsa ellenfelei támadását, így kikerültünk az első tízből. Adrian versenyét szintén a gumikopás határozta meg, három kiállásos taktikára kellett váltani a verseny közepén. Összességében hiányzott az autóból a teljesítmény, és nem volt meg a megfelelő sebesség, hogy a stratégia működőképes lehessen. Paul és Adrian sem tudta megelőzni Maldonado Willamsét, miután a biztonsági autó visszament a boxba, ami ellehetetlenítette a taktikánkat. Három hét múlva lesz a következő verseny és előtte lesz a Fiatal Pilóták Tesztje, ahol keményen fogunk dolgozni azon, hogy újra olyan formát mutassunk, mint a szezon elején.”

 Sophie