Grosjean csalódott volt, de legalább viccesre vette a figurát

gro

 

A fiatal francia pilóta a hatodik helyről várhatta a 2013-as idény legutolsó futamát, a Brazil Nagydíjat. De a vasárnapi versenyt mindössze két körön át élvezhette, ugyanis a motor felmondta a szolgálatot a Lotusban. Mivel az utolsó kanyarban történt az eset Grosjean kénytelen volt futva megtenni a boxig hátralevő távolságot. Kicsit szokatlan látvány volt, de szerencsére nem történt baj. A futam után Grosjean a tőle megszokott humorral kezelte a helyzetet. Jövőre pedig célja, hogy a Lotus továbbra is élcsapat legyen… Egy versenyző, aki tényleg a csapat érdekeit tartja szem előtt nagy ritkaság.

Mesélj a versenyedről.

Romain Grosjean: A szezon ezen szakaszában mindenkinek szüksége van pihenésre, de úgy tűnik az én motorom úgy döntött korábban megy nyaralni! Természetesen nem így akartuk, hogy véget érjen az év és mindenki számára csalódást keltő ez a nap, a csapattagok is többet érdemeltek volna az utolsó versenyen, a rengeteg munka után.

Milyen gondolataid vannak az évről?

Romain Grosjean: Fantasztikus év volt ez a csapat számára és azt hiszem, büszkék lehetünk arra, amit együtt elértünk. Idén bebizonyítottuk, hogy top csapat vagyunk és mindenkire nagyon büszke vagyok a garázsban és Enstone-ban is.

Mesélj nekünk arról, amikor vissza kellett futnod a garázsba…

Romain Grosjean: Eléggé váratlanul ért; nem gondoltam volna, hogy ilyen korán megkezdem az edzést 2014-re!

Mi a következő lépés?

Romain Grosjean: Itt az ideje pihenni egy kicsit, aztán arra fogunk koncentrálni, hogy ismét top csapat legyünk 2014-ben.

 

Sophie